Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında yer alan, 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykeller arasında güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği Nemrut Dağı zirvesinde Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kick Boks sporcuları etkinlik düzenlendi.  
  
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, yaptığı açıklamada, "Dünyanın en yüksek açık hava müzesi olma özelliğine sahip Nemrut Dağı'nın zirvesinde devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında gerçekleştirilen Kick Bosk etkinliği aynı zamanda turizm ve tanıtım anlamında büyük önem taşıdığını belirterek, "Bizler her yerde spor yapılabileceğine inanıyoruz, yerin ve mekanın önemi yok, önemli olan sağlık için her zaman her yerde spor yapabilmektir." dedi.

Dünyanın 8 harikası olarak bilinen Nemrut Dağı'nın zirvesinde muhteşem bir gösteri yapan Kick Boks sporcularına teşekkür eden Keleş, "Bizler sporun yaşı yoktur diyoruz ancak mekanı da yok bence. Salonda ya da Nemrut Dağı'nın zirvesi fark etmiyor. Her yerde spor yapılabiliyor. Bu etkinlik hem spor farkındalığı hem de Nemrut Dağı'nın tanıtımına büyük bir katkı sağlamıştır. Ben emeği geçen sporcularımıza teşekkür ederim."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha