Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün beraber yürütmüş olduğu EDEP Projesi kapsamında tüm okullarda yürütülen ‘Yetenek Avcıları’ projesiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli antrenörler tarafından merkeze bağlı ilkokullarda Beden Eğitimi Spor ve Fiziksel Etkinlik faaliyetleri yaparak öğrencilerin zihinsel fiziksel ve ruhsal yönden gelişimlerine katkı sunuyor.

Bu etkinliklerin devamında öğrencilere spor branşlarını tanıtıp, yeteneklerini ortaya çıkarıp ile ve ülkeye kaliteli sporcular yetiştirmek hedefleniyor.

Yürütülen projede 28 farklı branşta antrenörler, il merkezinde bulunan 28 ilkokula haftada 2 gün giderek eğitim gören öğrencilere sınıf öğretmenleri eşliğinde antrenörler kendi branşlarını tanıtıp, kendi branşlarına özgü ve genel anlamda eğitsel oyunlar oynatıyor.

Bu tür projelerin il'e ve spor kulüplerine büyük bir destek sağlayacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, spor dünyasına yetenekli öğrencilerin kazandırılıp ülkeye ve millete yararlı birer bireyler kazandırılacağını ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise bu projeyle çocukların yeteneklerini ortaya çıkararak ülkeyi çok güzel bir yerlerde temsil edecek sporcular yetişmesini sağladıklarını dile getirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha