Çoban, hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu ve Adıyaman’ın ismini dünyaya duyurmayı hedeflediğini söyledi.

Adıyaman Belediyespor Kulüp Başkanı Aykut Dündar da “Halil çoban kardeşimiz yıllardır vücut geliştirme sporu ile uğraşıyor. Adıyaman’da spora hizmet vermiş birisi. Adıyaman spor kulübü sporcusu, kendisi belediyemizi Ankara'da düzenlenen Türkiye şampiyonasında en iyi şekilde temsil ederek Türkiye ikincisi olmuştur. İlimize, belediyemize kendisi bunu armağan etti. Zorlu bir süreçten geçti. Bu süreçte emek verdi. Biz bunla yetinmiyoruz. Türkiye şampiyonluğu, Avrupa ve yurt dışında Avrupa veya dünya derecesi bekliyoruz. Arkadaşımıza güveniyoruz. Bize destek veren Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’ya da teşekkür ederim” dedi.

Vücut geliştirme sporunu uzun süredir yaptığını hatırlatan Vücut Geliştirme Türkiye İkincisi Halil Çoban, şöyle konuştu:

“Bana destek olan herkese öncelikle teşekkür ederim. 6 aylık bir antrenmandan sonra Türkiye şampiyonasında ikinci olduk. Anlımızın akıyla döndük. Hedefimiz Türkiye birinciliği inşallah. Avrupa şampiyonasına katılmayı düşünüyorum. Vücut geliştirme sporu uzun maratona benzer. 2009 yılından bu yana profesyonel olarak çalışıyorum. Tabi bundan daha önce sporla uğraşıyordum. Bu yılda bir yarışmaya katıldım, çok şükür alnımızın akıyla döndük. Tabi gönül isterdi birinci olmayı ama bizde bir tabir vardır; hak eden kazansın. Gerçekten çok sağlam sporcularımız var. Türkiye geneli. Birinci olan arkadaşımı tebrik ederim. Biz bunla yetinmeyeceğiz. Gerekli çalışmaları devam edip birinci olmayı hedefliyordum. Herkes gerçekten manevi yönden destek veriyor ama  bu konuda maddi destekte sıkıntı yaşıyoruz. Devlet büyüklerimiz bize şuan söz verdi ama umarım bu daha fazla sporcuya ulaşır. Bizden sonraki sporculara da destek çıkılır. Gerçekten çok zahmet gerektiren bir spor dalı, çok maddi güç gerektiren bir spor dalı. Sponsor olacak arkadaşlara seslenmek istiyorum; lütfen futbol dışında da bir spor dalı olduğunu bilsinler, destek versinler. Büyüklerimizden bunları istiyoruz” 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha