Adıyaman 1954 Spor Kulübü'nün kendi sayfasında kamu oyuna yönelik Mehmet Aziz Çelik'in "bağış"söz verdiği fakat yerine getirmediği iddiasına yönelik duyuruya ilişkin Çelik'ten açıklama geldi.

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta içerisinde Adıyaman 1954 Spor kulübünün hakkında yayınlamış olduğu duyuruya cevap vermek için Muğla maçının bitmesini beklediklerini kaydetti.

"Bizim bundaki gayemiz Adıyaman 1954 Spor Kulübünün başarısı" diyen Çelik,"Maç bitti. Bizde söz verdiğimiz gibi açıklamamızı şimdi yapacağız. Tabi gündemimiz Adıyaman 1954 Spora vermiş olduğumuz prim sözü ve bunun sonucunda yaşanan olaylar. Olayı şimdi şu boyutuyla ele almak istiyorum. Tabi ki bizim bundaki gayemiz Adıyaman 1954 Spor kulübünün başarısı. Şampiyonluk yolunda malumunuz ilerliyor. Bizde bu anlamda bir destek olabilirsek ne ala. Bizim için de iyi olur, takım içinde moral olur gayesiyle böyle bir prim açıklamasında bulunduk.

Takımın resmi sayfasında yayınlanan duyuruda, bildiride bizim bu parayı Adıyaman 1954 Spora vermediğimiz, takım üzerinden prim yaptığımız, bu tür şeylere prim verilmemesi itibar edilmemesi yönünde bir açıklama oldu. Bizde bunlara cevaben bugün gerekli cevabı vereceğiz."dedi.

Çelik, olayın gelişmesine ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Ankara ilinden Adıyaman’a dönüş yolunda Adıyaman 1954 Sporun hem iyi bir taraftarı hem spor programlarında kendisine sık sık yer veren, yıllarca Adıyaman Sporu kamuoyunda Adıyaman Spora gönül vermiş, spor kamu oyununda çok yakından tanıdığı Ejder Gürbüz ile beraber Adıyaman’a doğru yol aldık. Yolculuk esnasında Ejder ağabeyinin 'Adıyaman Spora bu hafta bir jest yapalım, bir prim verelim' açıklaması üzerine tabi ağabey siz bilirsiniz ne gerekiyorsa yapalım, iyi olur, takıma da bir moral olur anlamında bir şeyler konuşuldu.

Hemen akabinde Adıyaman Sporlu yöneticiler, aynı zamanda arkadaşlarımız ve ağabeylerimiz olan yöneticileri arandı. Onlar da teşekkür edip sevinçle karşıladılar. Yolculuk esnasında yani gelirken biz tam prim verelim dedik. Tam primi de kendi aramızda konuşurken 90 bin - 100 bin ₺ arası olacağını biz kendi aramızda konuştuk. Neyse geldik Adıyaman’a. Tabi bu haber yapıldı malumunuz. Takım yöneticileri, taraftarlar, kamuoyu bunu sevinçle karşıladı. Sonra sağ olsunlar takım yöneticileri, takımda görev alan bazı ağabeylerimiz kardeşlerimiz tam primin işte 65-70 bin civarında olduğunu bize söylediler. Bizde kendilerine bu şeffaflıklarından dolayı teşekkür ettik. Dedik ki neyse o’dur. Ağzımızdan çıkan kelime budur.

Hemen akabinde Adıyaman Spora yine gönül vermiş, Adıyaman Sporu çok seven, yıllarca emek vermiş bir tane ağabeyimiz var. Onun yapmış olduğu bir paylaşımdan dolayı yine Adıyaman Sporda görev yapan bir ağabeyimiz bize kırılmış. Kırılmış olduğunu beyan etti. Bu anlamda da bu primle ilgili takdir hakkının bizde olduğunu kendimizin bileceğini söylediler. Bizde bu ağabeyimiz hüsnü zanla yani iyi niyetle söylediğini varsayıyoruz öyle kabul ettik.

Neticesinde Cevher başkanımla bir görüşme yaptık. Cevher başkanımla yapmış olduğumuz görüşme son derece olumlu, ılımlı Cevher hanımın gayet muntazam bir şekilde, olgun bir şekilde cevap vermesiyle sonlandırılmıştır. Kendileri bize bu primden dolayı çok teşekkür etti. Adıyaman Sporun biz ve bizim gibi insanların primine tabi ki ihtiyacını olduğunu, uzun bir yol olduğunu, bu yolda giderlerin çok fazla olduğunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler yönetim adına. Bizde kendilerine teşekkür ettik. Benim Cevher hanımla telefon görüşmem yaklaşık bir buçuk iki dakika civarındadır. Kendisi de zaten biliyordur. Hemen akabinde tabi bu işlerle alakalı ben Ejder Gürbüz ağabeyime dedim ki primle alakalı ne gerekiyorsa gerekeni sen yap. Hani herhangi bir taraftara, yönetime veyahut başka bir şeye bizim işte paylaşın, haber yapın, prim yapın…

Siz değerli basın mensuplarıyla da sık sık bir araya geliyoruz. Böyle bir şeyi talep etmediğimizi, söylemediğimizi siz de en az bizim kadar iyi biliyorsunuz. Bu anlamda maç gününü ve saatini beklemeye koyulduk. Nitekim bir gelişme oldu o esnada Ejder ağabey ikinci bir kez Cevher hanımla görüştüğünde… Bu konu benim için biraz önemli. Onu size arz edeyim. İşte bu başta 100 bin konuşulan daha sonrasında işte bizim primimiz 65-70 bin arası hatta 75’te olabilir. Şu an tam yanlış konuşmak istemem. 

Hemen akabinde Cevher hanımın Ejder ağabeyle yaptığı görüşme neticesinde, Ejder ağabey Cevher hanıma 'prim veririz. Bu prim devam edecek, önümüzdeki haftalarda da'. Bakın bunun altını net çiziyorum. Devam edecek. Bu seferlik vermeyi düşündüğüm para 40-50 arası' Cevher hanımın da Ejder abiye ifadesi şudur, 'Bize ne kadar prim gelirse o kadar iyidir. İşimize yarar. İlginizden alakanızdan dolayı çok teşekkür ederiz'.

"Yönetimin bizim çek verdiğimizden kesinlikle haberi vardı"

Çelik, şöyle devam etti:

"Ve ikinci bir husus. Sık sık kamuoyunda konuşulan bir şey: çek olayı. Yönetimin, Cevher hanımın, diğer yönetimdeki arkadaşların bizim çek vereceğimizden kesinlikle ve kesinlikle haberleri vardı.Hatta Cevher hanımın şöyle bir ricası oldu haklı olarak. Yedi hafta kaldı ligin bitimine. Bu çek tarihi 7 haftadan önce olursa bizim için iyi olur sıkıntı yaşamayız gibi bir ifade kullandı. Bizde kesinlikle zaten bizim düşündüğümüz çek tarihinin 2 hafta ile 3 hafta arasında olacağını kendisine beyan ettik. Kendisi tekrar bize teşekkür etti. Ve görüşme Ejder ağabey tarafından sonlandırıldı.

Hemen akabinde sizin de bildiğiniz gibi Adıyaman evinde müthiş bir galibiyet aldı. 4 gollü bir galibiyet. Bizde bu galibiyetin neticesinde yönetimin, yönetim kurulunun istediği gün ve saatte parayı futbolculara takdim edeceğimizi beyan ettik kendilerine ve haber beklemeye başladık. Ondan sonra hemen akabinde çeki vereceğimiz gün belirlendi.

"Futbolcuların çeki kabul etmeyeceği tarafımıza bildirildi"

Kırıkkale yolculuğundan bir gün önce sanırım. Sabah zaten biz tesise gittik başka bir iş için. İdmandan sonra çeki takdim edeceğimizi yöneticilere söyledik. Onlarda bize haber vereceklerini söylediler. Hemen akabinde ben dairedeyken Ejder ağabeye bir telefon geldi ve yönetim kendilerini aradı. Futbolcuların çeki kabul etmeyeceği tarafımıza bildirildi. Bakın tekrar söylüyorum. Çekimiz hazır cebimizdeydi. Biz tesise, futbolcu kardeşlerimize çeki takdim etmeyi beklerken Ejder ağabeyin bir telefonu üzerine yönetim bu çekin futbolcular tarafından alınmayacağını kabul etmediklerini bize beyan ettiler. Bizde bunun üzerine tamam teşekkür ederiz, siz bilirsiniz deyip geri çekildik.

Hemen onun da akabinde 1 ya da 2 saat sonra tekrar Ejder ağabey aranıyor. Çeki kabul edebileceklerini söylediler. Ejder ağabey çok doğal olarak tabi neden böyle bir şeyin yaşandığını soruyor. Ve ondan sonra biz çarşamba günü bir önceki telefon görüşmemizde Cevher hanımın, yani maçtan bir gün önce Adıyaman’a geleceğini ve bizim kendilerinin bizi ziyaret edeceğini dile getirmişlerdi daha önce. Bizde daha sonra kendilerine dedik ki başkanımız gelirse Sait Aybak. Kendileriyle otururuz konuşuruz çekleri istedikleri takdir de kendilerine iade ederiz.

Maalesef salı günü akşam üstü 17.00 sularında Adıyaman 1954 Spor Kulübünün resmi İstanbul’dan yönetilen sayfasında şahsımla alakalı malumunuz olan duyurusu yapıldı. Bu duyuru üzerine ben de bu haftaki kritik maç öncesinde takımı olumsuz yönde etkilenmemesi için toplantıyı bugüne bu saate aldım. Maçtan sonraya aldım. Olayın aslı budur. Bu çek Adıyaman Spor yöneticilerine, futbolculara verilmek üzere tarafımızdan hazırlanmış olup yönetimden bir arkadaşımız futbolcuların bu çeki kabul etmedikleri tarafımıza bildirilmesi üzerine biz çekimizi geri almak zorunda kaldık.

Adıyaman 1954 yönetiminin beyan ettiği gibi önce yüzdü. Sonra şu oldu, sonra buna düştü. Kesinlikle bizim verdiğimiz para biliniyordu yönetim tarafından. Konuşmalar mevcuttur. Çek verileceği biliniyordu. Kamuoyu çünkü bu soruları merak ediyor. Ben tek tek siz sormadan açıklık getireyim. Miktarı biliniyordu. Sadece bugün bir arkadaşımdan bir kulüp yöneticisi kendisini aramış. Futbolcuların geri kalan parayı Cevher hanımın üzerini tamamlayacağını bilmedikleri için kabul etmedikleri belirtilmiş. Bize böyle bir şey söylenmedi. Hala söylenmiş değil bana. Başkasından duydum. Bizde yönetimin bu tavrına rağmen teşekkür ederek geri çekildik. Olayın aslı astarı budur."

"Biz kesinlikle söz verip arkamızı dönüp gitmedik"

"Davete gitmeye kısa bir süre kala futbolcuların bu parayı istemediği kabul etmeyecekleri daha doğrusu tarafımıza bildirildi"diyen Çelik, "Tabi ki arada ikili konuşmalar neticesinde unuttuğumuz bazı ayrıntılar olabilir. Ama özetleyecek olursak biz kesinlikle söz verip arkamızı dönüp gitmedik. Çekimizi hazırladık. Yönetimden, futbolculardan davet bekledik. Davet günümüz ve saatimiz belirlendi. Davete gitmeye kısa bir süre kala futbolcuların bu parayı istemediği kabul etmeyecekleri daha doğrusu tarafımıza bildirildi. Bizde geri çekildik ve hiç konuşmadık bu anlamda.

Herhangi bir yerde de bunu dillendirmedik malumunuz. Bu konuşmayı hasıl eden durum ise Adıyaman Sporun salı günü saat 17.00 sularında açıklamış olduğu daha yapmış olduğu doğrusu kamuoyu duyurusu.

Bende tüm kamuoyuna buradan duyuru yapmak istiyorum. Olay bazı içerikler hariç yani şu anlamda hatırlayamadığım ya da hatırlayamayacağım bazı ayrıntılar olabilir. Ya da dillendirmek istemediğim ya da kimseyi zor durumda bırakmak istemediğim bazı ayrıntılar olabilir. Olayın aslı astarı budur değerli arkadaşlarım."ifadelerini kullandı.

"Primi açıklarken kimse zarar görmesin, kimse üzülsün diye yapmadık"

Kahta Spor kurucusu olduğunu anımsatan Çelik, konuşmasının devamında, "Şunu belirtmek isterim Mehmet Aziz Çelik yıllardır Adıyaman Spor kamuoyunun içinde. Şu an 3. ligde yer alan Kahta Sporumuzun kurucusuyum. Adıyaman Spora yıllarca hizmet vermişim. Yönetimsel anlamda olmasa bile. Bugüne kadar bizden yardım isteyen bütün kulüplere elimizi uzatmışızdır. Hiç kimseden ve hiçbir şekilde prim beklemeden, itibar beklemeden. Bunun dışında kendi rakiplerimizin lisanslarına varıncaya kadar her türlü desteği sağlamışızdır. Adıyaman Sporuna, Adıyaman futboluna, amatörüne, BAL’ına işte profesyonel takımlarına. Bu anlamda biz bu primi açıklarken kimse zarar görmesin, kimse üzülsün diye yapmadık. Takımımız şampiyonluk yolunda bir omuzda biz verelim, biz adımda biz atalım. Biraz da yardımcı olalım babında bir şey yapmaya çalıştık. Tabi bu olayların buraya gelmesindeki neden nedir diye sorarsanız? Kendi şahsi fikrimdir bu. İletişimsizlik olabilir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Kendi penceremden ben böyle bakmıyorum doğrusunu isterseniz.

"Biz elimizi de gövdemizi de taşın altına koymaya hazırız"

Çünkü gerekli görüşmeler yapıldı. Kaldı ki görüşmede olduğumuz kişiler bize yabancı olan kişiler değil, tanıdığımız bildiğimiz kişiler. Bu anlamda her şeyin hayırlısı olsun. Kamuoyu, spor kamuoyu şunu çok çok iyi bilsin ki söz verip arkamızı dönüp gitmedik. Söz verdik sözümüzü tutmaya çalıştık. Bilmediğimiz, yabancısı olduğumuz, hakim olmadığımız bazı sebeplerden dolayı durum bu raddeye gelmiş olabilir. Ama bunun kesinlikle ve kesinlikle bizimle bir bağlantısı yoktur. Şunu da açık ve net bir şekilde söylüyorum.

Bu saatte ve bu saatten sonra Adıyaman Spor için, Adıyaman Spor kamuoyu için, Adıyaman’da faaliyet gösteren bütün spor dalları için en başta futbol, biz elimizi de gövdemizi de taşın altına koymaya hazırız. Kaçmayacağız, kaçınmayacağız. Biz zaten bunu yaparken bu yardımı yaparken şahısları değil arma ve takımımız için yaptık."şeklinde ifade etti.

"Herhangi başka bir başkanın bizim paramıza ihtiyacı yok"

Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Altını çize çize söylüyorum. Ne Sait başkanın ne Cevher başkanın ne de herhangi başka bir başkanın bizim paramıza ihtiyacı yok. Yapmış olduğumuz programlarda da bunu açık açık dile getirdik. Adıyaman 2 yıldır altın dönemini yaşıyor. Kahta da nitekim öyle. Sadece dedik ki bu zorlu ve meşakkatli yolda bir omuzda biz verelim. Bunu yaparken ne bir beklentimiz ne bir itibar kazancımız ki zaten çok şükür ihtiyacımız yok.

 Onu ben açık yüreklilikle dile getireyim size. Yardımcı olmak adına bir destek de biz verelim dedik. Yanlış anlaşıldık ya da yanlış yönlendirildik ya da yanlış anlatıldı. Artık gayesi temeli nedir bilmiyorum.

Yine söylüyorum. Ama sonuç bu raddeye kadar geldi. Tekrar tekrar söylüyorum. Biz armanın peşindeyiz, armayı seviyoruz, Adıyaman’ı seviyoruz. İki gün önce sayın başkan vardı. Bugün Salih başkan var, Caner başkan var. Yarın bir başka başkan gelecek. Ondan sonra bir başka başkan daha. Bugün biz yardım etmeye çalıştık. Yarın bir başkası yardım eder. Belki daha sonrası başka bir insan. Ona bir şey diyemeyiz. Sadece ve sadece söylemek istediğim son nokta bir husus daha var. 
Tabi bu haberden sonra Adıyaman spor kamuoyuna, tüm taraftar derneklerine, bizi tanıyan tanımayan tüm dost ve arkadaşlarımızın bizim şahsımızla alakalı iletmiş olduğu, göstermiş olduğu iyi dilekler, iyi temenniler ve bizi tanıdıkları kadarıyla yaptığı yorumlardan dolayı hepsine şahsım adına ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim.

"Önemli olan yanlıştan erken dönebilmektir"

 Hiç tanımadığımız insanların Mehmet Aziz Çelik hakkında bilgi sahibi olmaları, bu denli hüsnü zan beslemeleri beni son derece mutlu etmiştir. Huzurunuzda bir kez daha hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Bu toplantımda birilerini kırdıysak, sürç-ü lisan ettiysek af ola. Niyetimiz üzüm yemek, üzüm yedirmek, bağcıyı dövmek değildi. Ama iş bu raddelere geldi. Bu boyutlara geldi. Kimseyi bu saatten sonra da kırmak istemiyoruz, üzmek istemiyoruz. Kimse kırılsın da istemiyoruz. Takımımızın hala şansı var. Bugün evet çok sürpriz bir yenilgi aldı. Ama hiçbir şey bitmiş değil. İnşallah çok daha iyi başarılar elde ederler. Ayrıca bugün Kahta Sporumuzda bir yenilgi aldı. Kahta Sporumuza da başarılar diliyorum. İnşallah kendileri de grupta önümüzdeki yılda devam ederler. İnşallah bu kötü günleri en kısa zamanda atlatırlar. İnşallah nice nice başarılara bu saatten sonra yürürler.

Son sözüm şu olacak, Tüm Adıyaman Spor kamuoyuna, Kahta Spor kamuoyuna ricam şu, sporun birleştirici, bütünleştirici bir tarafı vardır. Bizde bu tarafa tutunalım. Evet meşakkatli bir yol. İnsan bazen birbirini üzebiliyor, birbirini kırabiliyor, bazen yanlışlar da yapabiliyor. Önemli olan yanlıştan erken dönebilmektir."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha