Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol Takımı’nı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. 

İşitme Engelliler Spor Kulübü’nde gerçekleşen ziyarette, takımın başarısından söz eden Başkan Büyükaslan; “Adıyaman Belediyespor bünyesinde Türkiye İşitme Engelliler 1. Ligi’nde mücadele eden İşitme Engelliler Basketbol Takımımız, 2013 yılında Türkiye ikincisi oldu. Finallere kadar hiç mağlubiyet almadan açık ara sayı farkıyla finale kadar yükseldi. Finalde Çorlu Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol Takımıyla yapmış olduğu müsabakada mağlup oldu. Çorlu Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol Takımı birinci, Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol Takımı ise ikinci oldu. Böylece 20013 yılı İşitme Engelliler Basketbol Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek 2 takımdan biri oldu. Bu vesileyle ilk defa takım halinde Adıyaman’ı Avrupa’da temsil eden ve milli olan bir takım çıkarttık.
Başarılarından dolayı takımımızın çok başarılı antrenörü Aykut hocamıza, takım kaptanımız Mahmut Taştan’a, işitme engelli olan basketbolcu kardeşlerime, Belediyemizin Spor Koordinatörü Yılmaz Aslan’a, spor şefimiz Mehmet Yıldırım’a ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. Çünkü bu arkadaşlarımız Adıyaman’ı dışarıda en güzel şekilde temsil ettiler. Adeta destan yazdılar.
Bizim temennimiz, önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan seçimlerde yine AK Parti kazanır ve yeni seçilen arkadaşımız bu sporcu arkadaşlarımıza gereken ilgiyi gösterir, bu arkadaşlarımız hak ettikleri yere gelirler” dedi.    
İşitme Engelliler Basketbol Takımı ise ziyaretle ilgili memnuniyetlerini dile getirerek, ilgi ve alakasından dolayı Başkan Büyükaslan’a teşekkür ettiler.
Editör: Adıyaman Haber