Zihinsel Engelli çocukların katıldığı Müsabakalar sonrasında düzenlenen ödül töreninde Adıyaman Vali Yardımcısı Leven Öztin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Özel Sporcular İl Temsilcisi İbrahim Bağcı,  Bocce Bowling ve Dart İl Temsilcisi Zeynel Abidin Şenlik, Şube Müdürü Yaşar Sarıkaya ve davetliler katıldı.
Adıyaman’da engelli ve lisanslı sporcu sayısının 200’ü geçtiğini belirten Vali Yardımcısı Levent Öztin, Engelli olmanın bir kusur olmadığını ve her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamak gerektiğine dikkat çekti.
Geçmiş yıllara nazaran ailelerin engelli çocukların sosyalleşmesi konusunda bilinçlendiğini belirten Öztin, şöyle konuştu:
“Adıyaman’da spor anlamında büyük bir gelişim süreci içerisindeyiz. Özellikle tüm branşlarda sporcu sayıları her geçen gün artarken başarılarımıza sürekli yenileri ekleniyor. Engelli bireylerinde rehabilitasyonu ve gelişim süreçlerinde özellikle sportif faaliyetlerin artırılmasına gayret ediyoruz. Özellikle ailelerin çocuklarını farklı branşlarda sportif faaliyetlere getirerek engelleri aşmalarına katkı sağlamaları da çok önemli. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında organize edilen Özel Sporcular Arası Bocce İl Birinciliği müsabakalarına katılan 42 sporcu arasında dereceye giren sporcularımızı kutluyorum. Onlara destek olup eğitimlerine katkı sağlayan antrenör ve öğretmelerimizi de tebrik ediyorum.”
Adıyaman Vali Yardımcısı Leven Öztin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ile bocce oynayan engelli çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken, dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgeleri Protokol üyeleri takdim ederek hep birlikte hatıra fotoğraf çekildi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber