Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği ortaklığında, Sümerevler Atletizm Pistinde düzenlenen Bocce turnuvasına çeşitli okullardan Sporcular ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı çocuklar ve gençler katıldı.
Oldukça çekişmeli geçen Bocce Turnuvası sonunda tüm gençlerimize katılım belgesi, 1. 2. ve 3. Olan sporcularımıza altın madalyaları ve öğretmenlerine teşekkür belgeleri Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Zeynel Abidin Şenlik tarafından takdim edildi.
Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, Gençsen Geleceksin” Projesi kapsamında Bocce Turnuvası düzenledik. Bocce’nin Türkiye’de henüz çok yeni bir spor dalı olduğunu belirterek, ”Aynı zamanda zihinsel engelli çocuklara ilk kez Bocce eğitimi veriliyor ve turnuva düzenleniyor. Sadece Engelliler değil ama biz onları da sosyal hayata entegrasyonunu önemsiyoruz. Onun için her etkinliğimize onları da dahil ediyoruz" dedi.
Bocce’nin kurallarının basit olduğunu ve park, bahçe gibi alanlarda rahatlıkla oynanabileceğini anlatan Özöncel, ”Bu spor, zihinsel engelli çocuklarımızın el, yüz koordinasyonunu kuvvetlendirir, sosyalleşmelerini sağlar, öz güvenlerini geliştirir, onları rahatlatır” diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha