Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkanı Mehmet Emre, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Köse, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Barış Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, siyasi parti başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 Törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında, şunları ifade etti:

"Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada cumhuriyete sahip çıkarak üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Milli mücadelemizdeki inanç, birlik ve beraberliğin her zaman örnek alınarak aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde nice 102. yıllara taşıyacaktır."

Tören, daha sonra şiirlerin okunması ve sporcuların gösterilerinin ardından çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha