Satranç sporunda önemli başarılara imza attıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasına katılan Cendere Doğa Sporları Kulübünden (Cendosk) İrem Ezra Öz, 16 yaş ve altı kadın sporcuların mücadele ettiği 8. masada oynadığı 9 maçın tamamını kazanarak 2190 maksimum Rating Performansı ile masa birincisi olarak altın madalyanın sahibi oldu. Takımın diğer bir sporcusu Yaren Arkan, kadın sporcuların mücadele ettiği 5. masada 9 maçın 8’ini kazanarak en iyi 2. sporcu olarak gümüş madalya kazanarak birçok güçlü rakibini geçmeyi başardığını söyledi.

Satrançta, 2 bayan sporcunun Adıyaman’a 2 madalya daha kazandırdığına dikkat çeken İl Müdürü Keleş, ”Aynı zamanda milli takım oyuncusu olan İrem Ezra Öz, yine bu ay içerisinde düzenlenen Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda da 7’den 70’e her yaş grubundan 330 kişinin mücadele ettiği B kategorisinde en iyi bayan sporcu ve en iyi 12 yaş altı 2. sporcu olarak iki ayrı gümüş madalya kazandı. Her iki turnuvadan aldığı puanlarla hem ulusal (UKD) hem de uluslar arası (ELO) puan açısından kendi yaş grubunda Türkiye birinciliğine eden ve dünya 15.liğine yükseldi” şeklinde konuştu.

Cendosk Başkanı Hayati Baran, takımının Konya’da gösterdiği başarının uzun yıllar devam bir çabanın ve azmin sonucunda ortaya çıktığını söyleyerek, takım oyuncularını tek tek tebrik etti.
İl dışından yaptığı transferlerle takımın bu yıl çok daha güçlendiğini ifade eden Baran,”Takımın bu başarıya ulaşmasında desteklerini bir an olsun bizlerden esirgemeyen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş’e ve her türlü katkılarından dolayı TPAO Bölge Müdürlüğüne sonsuz şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha