Adıyaman’da görev yapan, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Antenör ve Hakemlere Türkiye Basketbol Federasyonu A klasmanı Fiba hakemlerimizden ve bölge eğitim koordinatörü Zafer Yılmaz tarafından Basketbolda değişen kurallar ve uygulamalar hakkında eğitim verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda düzenlenen eğitimlere katılan 40 kursiyerlere sezon öncesi değişiklikleri anlatan Zafer Yılmaz, ”Kurallar her zaman daha iyiye ulaşmak için düzenlenir. Özellikle son yapılan değişikliklerin de basketbol sporuna katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Eğitimlerimiz Türkiye genelinde bir çok ilde verilmekte. Adıyaman’da düzenlediğimiz eğitimler sonrasında kural değişikliğini arkadaşlarımız başta sporcularımız olmak üzere ilgili arkadaşlarımıza da anlatacaklar” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise, 2017-2018 sezonu öncesi basketbolda değişen kurallar ile ilgili antrenör, hakem, beden eğitimi öğretmeni ve masa  görevlilerine Merkez Hakem Komitesi Eğitim Koordinatörlerinden Zafer Yılmaz tarafından eğitimlerin verildiğini belirterek, kendisine teşekkür ederek, Adıyaman’ın simgesi Nemrut Heykelciklerinden hediye etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha