Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle koordine edilerek gerçekleştirilen "Trafik dedektifi" projesi kapsamında sporculara eğitim verildi.

Bu proje kapsamında yılda 1.500.000 sporcu ve öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, yaz spor okullarına gelen çocuk ve gençlerimize trafik eğitimi verildiğini söyledi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliğinde görevli polis memuru Sadullah İnan Yenimahalle Spor Salonundaki Basketbol antrenmanını ziyaret ederek kursa katılan öğrencilere “Trafik Güvenliği, Trafik Kurallarına uyma bilinci, Trafikte Saygılı olma, Toplu Taşıma Araçlarında Güvenli Yolculuk, Emniyet Kemeri Kullanımı, Güvenli Oyun Alanları, Güvenli Bisiklet Kullanımı, Trafiğin Genel Kuralları ve Çevre Bilincinin artırılması” konularında bilgiler verdi.

Ayrıca öğrencilere, Ailelerini Trafik Kurallarına Uyma Konusunda Uyarmaları konularında sorumluluk verilerek Genel bilgilendirme yapıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha