Adıyaman Kent Konseyi Başkanı H. Sinan Temel’in, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve aynı zamanda ASKF başkanı Cenap Taşkın ve SPORDER Başkanı Mesut Karayılan ile birlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kamuoyunun malumu olduğu üzere, Pandemi nedeniyle ertelenen ligler daha sonra Türkiye Futbol Federasyonunun, kulüplerin de talebi doğrultusunda aldığı kararla 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerindeki maçlar oynatılmamıştır. Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu aldığı kararla Bölgesel Amatör Liglerindeki birincileri şampiyon olarak ilan edip tescil etmiştir.
Adıyaman 1954 Spor’un yer aldığı ligde 3 puan ilerde olan birinci durumdaki Kâhta 02 Spor şampiyon ilan edilerek tescillenmiştir. Kâhta’mız adına sevindirici bir olay olup gurur duyuyor, takımımızı tebrik ediyoruz.”

"Ortada haksız bir uygulama var, giderilmeli"

Temel, alınan kararların mağdurlar ortaya çıkardığını ve haksız bir uygulama olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:
“Ancak ortada henüz oynanmamış 4 hafta var ve puan farkı üç. Ligler normal seyrinde devam etseydi ikinci durumdaki Adıyaman 1954 Spor’un aradaki farkı kapatarak şampiyon olması gayet mümkündü. Bu durumda Adıyaman 1954 Spor’a haksızlık yapılmış ve ortaya konan onca emek göz ardı edilmiş oluyor.
Aynı federasyon 2. Lig ve 3. Lig’de birincileri şampiyon ilan edip 2-3-4 ve 5. sırada olan takımları play-off oynatarak adil davrandı. Benzer kararın BAL liginde de uygulanması gerekirken bu yapılmadı. Bizce bu durumun anlaşılır ve izah edilir bir yanı yoktur. Ortada gerçekten gasp edilmiş bir emek ve adaletsiz bir uygulama vardır. Zor şartlarda ve kıt imkânlarla ortaya konan mücadele ve takımımız yönetiminin fedakârca gayretleri karşılık bulmalı, ilin heyecanı ve şevki kırılmamalıdır. 
Mevcut mağduriyetleri gidermek adına bu yıla mahsus olmak üzere profesyonel ligde takımı olmayan illerin direk 3. Lige yükseltilmesi bu illerde büyük heyecan, coşku ve memnuniyet oluşturacaktır. Bu konuda kamuoyunu, bürokrat ve siyasilerimizi yoğun çaba göstermeye davet ediyoruz.”

"Kenti temsil eden takımlar aidiyet duygusunu geliştirmektedir."

Kenti temsil eden takımların aidiyet duygusunun gelişmesi açısından da önemli olduğunu belirten Sinan Temel, sözlerini şöyle tamamladı:
“Adıyaman Kent Konseyi olarak bu konuyu ayrıca kent kültürü, bilinci ve aidiyet duygusu açısından da önemsiyoruz. İlimizin takımının ulusal profesyonel ligde mücadele etmesi hem ilimizin tanınıp bilinmesi hem de hemşehrilerimizin takımları etrafında kenetlenmesi ve hemşehrilik duygusunun pekişmesi anlamında çok önemli katkılar sağlayacaktır.
Türkiye Futbol Federasyonundan şampiyon olma ihtimali bulunan ve hak kaybına uğradığına inandığımız Adıyaman 1954 Spor’a ve aynı durumda olan diğer takımlara yeni bir şans verilmesini istiyor, Adıyaman kamuoyu olarak sesimize kulak verilmesini, beklentilerimizin karşılanarak maşeri vicdanın rahatlatılmasını bekliyoruz. Bu konuda yapılan bütün girişimleri destekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha