Hüseyin Koç’un Sporu ve Adıyaman’ı çok seven bir kulüp başkanı olduğunu belirten Başkan Taş, Adıyaman 1954 Spor kulübünün Adıyaman’da yaşayan herkesin takımı olduğunu ve herkesin üstene düşeni yapması gerektiğini ifade etti.
Kent olarak Bal Ligini hak etmediğini belirten Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, “Adıyamanspor 3. Ligde, 2. Ligde mücadele ettiği yıllarda adından söz ettiren bir takım konumundaydı. Son olarak 1996 yılında Antalya’da yükselme grubu maçlarında birinci ligin kapısından dönmüş, üst liglerde mücadele ettiği yıllarda süper lig takımlarına futbolcular göndermiş bir takımdır. Ancak zaman içerisinde takım hiç hak etmediği bir konuma gelmiş ve son olarak amatör lige düşmüştür. Adıyaman’ı, Sporu ve Gençliği çok seven bir başkanımız var. Hüseyin Koç zaman içerisinde Adıyamanspor’da görev almış, kulüp başkanlığı yapmış bir arkadaşımızdır. Son olarak Amatör ligden aldığı GAP Sporu ekonomik anlamda tek başına sırtlayarak BAL Ligine çıkmasına vesile olmuştur. Gönül isterdi ki ilimizde birden fazla BAL ligi takımı, 3. Veya 2. Ligde mücadele eden takımlarımız olsaydı, ilçelerimizin birer takımı farklı liglerde mücadele etselerdi. Maalesef ilde spor her geçen gün geriye gitmeye başladı diye konuştu.

Taş, şöyle devam etti:

İlimiz gençliğin tek eğlencesi olan Adıyaman 1954 Spor kulübüne hepimizin destek olması gerekir.  Hüseyin başkan çok iyi niyetli birisi ancak bu işler tek başına olacak şeyler değil. Bu bakımdan ilimiz valisinin, milletvekillerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının ve iş adamlarının bu takıma sahip çıkmalarını arzu ediyoruz. Biz muhtarlar olarak üstümüze düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Takım olarak sezona iyi başlamasak da son iki maçta üst üste aldığımız galibiyetlerle takım iyi ye doğru gidiyor. İnşallah takımımız bu sezon şampiyon olup, özlediğimiz üst lige çıkacaktır

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber