Aralarında ulusal ve uluslararası başarıları olan sporcuların da bulunduğu Adıyaman  Kick Boks Takımı’na gerçekleştirilen ziyarette Milli Takım Antrenörü Haluk Erdoğan da hazır bulundu. Burada bir süre sporcuların antrenmanını izleyen Dağtekin, daha sonra Kick Boks Milli Takım Antrenörü Haluk Erdoğan'dan takımla ilgili bilgiler aldı.

Yapılan ziyaretten dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden sonra Kick Boks Milli Takım Antrenörü Haluk Erdoğan " Bugün çok sevdiğim ve bizim için çok değerli olan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve yönetiminin bizleri ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Elbette büyüklerimizin, sporcu gençlerimizin çalışmalarını yerinde görmesi hem bizleri hem de sporcularımızı duygulandırmıştır. Biz sporcuların başarılı olmasında en büyük kaynak moral ve motivasyondur. Yapılan bu ziyaret ayrıca moral ve motivasyonumuza büyük katkılar sağlamıştır. Şuana kadar Kick Boks takımımızda milli takıma yetiştirdiğimiz 11 sporcumuz bulunmaktadır. Yaklaşık 10 yıldır milli takımın yurt dışı müsabakalarına, sporcu gönderiyoruz. Yurt dışında hem Adıyaman'ımızı temsil etmenin hem de al bayrağımızı dalgalandırılmanın gururunu yaşıyoruz.Bugün ise çok değerli başkanımız Mehmet Dağtekin'in ziyareti bizleri ayrıca sevindirdi. Bu ziyaret, tabir yerindeyse sporcularımızda doping etkisi yaptı. Elbette sayın Dağtekin'in bir partinin il başkanı olması dışında bir eğitimci olması bu ziyareti daha da anlamlı kılıyor. Bulunduğu her platformda gençler üzerinde hassasiyet duran başkanımızın özellikle son dönemlerde gençlerin bir erozyona uğramaması için verdiği çabalar tüm kamuoyu tarafından taktirle karşılanıyor. Elbette şehirler için yatırımlar önemlidir. Ancak öncelikli olarak gençliğe yatırım yapmamız gerekiyor. Bu doğrultuda gençlerimizi milli duygularla yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun birlikte inancımızı ve kültürümüzü de gençlerimize aşılamamız gerekiyor. Bu vesileyle AK Parti İl Başkanımız Mehmet Dağtekin'e bu anlamlı ziyaretinden dolayı tekrardan çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise konuşmasında Kick Boks branşında Adıyaman'ın hem Türkiye genelinde hem de uluslararası müsabakalarda aldığı başarılı sonuçlara dikkat çekerek Peygamber Efendimiz'in döneminden örnekler vererek genç sporculara tavsiyelerde bulundu.

Dağtekin " Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V) Müslümanları sporun belli bölümlerine mutlaka teşvik ediyordu. Peygamber Efendimizin teşvik ve tavsiye ettiği sporların başında o dönemde , at biniciliği, atletizm, güreş, okçuluk, yüzme gibi bazı spor dalları vardı. Bu sayılan sportif faaliyet, yarış ve eğlence örnekleri, şüphesiz ki o dönem toplumun kültür ve imkânlarıyla yakından ilgilidir. Bu minvalde burayı ziyaret etmemiz bizleri oldukça duygulandır ve sevindirdi. Yaklaşık 1700 sporcunun yetiştiği bu tesislerimizde,  çok kıymet Haluk Erdoğan'ın hocamızın nezaretinde müsabakalara hazırlanan sporcularımızı yürekten kutluyorum. Hem Türkiye genelinde hem de uluslararası müsabakalarda ödül almış sporcularımızın olması ise ayrıca bizleri gururlandırmıştır. Bu başarı bizleri ziyadesiyle heyecanlandırmıştır. Hakikaten Kick Boks branşında Adıyaman ciddi bir başarı sağlamıştır. Hiç şüphesiz bu başarıda Haluk hocamızın emeği yadsınamaz. Kendisini de bu vesileyle kutluyorum. Gittiğim, gezdiğim her yerde şunu vurgularım; Bizler  medeniyetimizi  ve kültürümüzü hayatımızın her alanında yaşatmamız gerekiyor. Bunun içerisine spor da giriyor. Bu medeniyet ve kültür doğrultusunda aslında sporun bir ibadet olduğunu da asla unutmamamız gerekiyor. Gençlerimiz bu değerler ışığında kendi branşlarında çalışmalarını sürdürdükleri taktirde inanıyorum ki, daha çok başarılı olacaklardır. Bir de gençlere şu tavsiye ve ricada bulunmak istiyorum; Sevdiğiniz sporu yaparken bunun yanında  kültür dünyamızı önceleyen kitaplardan başlayarak, ilmi ve bilimi de hayatımızın bir parçası olarak görmelerini istiyorum. Özellikle popüler kültürün gençlerimizi esir olduğu şu dönemde buna çok ihtiyacımız var. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ' ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim' ifadeleri ise son derece anlamlıdır. Bizler ahlaki konuda da inşallah bundan sonra gelecek nesillere örnek olma çabası içerisinde olacağız. Bilindiği gibi Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da spora ve sporcuya büyük önem vermektedir. Türkiye genelinde yapılan spor tesisleri ile her branştan nitelikli sporcuların yetiştirilmesi için bütün imkanları seferber eden bir iktidar partisiyiz. AK Parti İl Başkanlığı olarak bizler de her daim gençliğin ve gençlerimizin yanındayız. Gençlik kollarımızda bu noktada önemli faaliyetler sürdürmektedir. Bu vesile ile tekrardan sporcularımızı ve değerli hocamız Haluk Erdoğan'ı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Editör: Adıyaman Haber