Adıyaman Belediyesi Başarılı Sporcuları Desteklemeye Devam Ediyor

 

Başkan Büyükaslan Eskrim Milli Takımındaki Adıyamanlı Sporcuları Ödüllendirdi

Dünya Eskrim Şampiyonasına hazırlanan ve Milli Takımda bulunan Adıyamanlı Genç Eskrimciler Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret ettiler. 2012 yılı Yıldız Kızlar Eskrim Şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Ayşenur Miray Gici, Türkiye ikincisi olan Nisanur Özkalaycı ve Türkiye üçüncüsü olan Berfin Şevval Alabaş Başkan Büyükaslan’ın elinden ödüllerini aldılar.

Türkiye Eskrim Milli Takımında bulunan Adıyamanlı genç eskrimciler Ayşenur Miray Gici, Nisanur Özkalaycı ve Berfin Şevval Alabaş, Milli Takım Antrenörü Qapi Anidze ile birlikte Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret ettiler.

Eskrim sporunun Adıyamanlı gençler tarafından başarılı bir şekilde yapıldığını ve benimsendiğini belirten Eskrim Milli Takım Antrenörü Qapi Anidze ziyarette yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Türkiye de eskrim sporuna büyük bir ilgi var. Bu ilgi aynı zamanda başarılı sporcularında oluşmasına neden olmakta. Adıyamanlı gençlerin eskrim sporunu ciddiyetle benimseyerek yapmaları başarıyı da devamında getirmekte. Aynı zamanda Adıyaman belediyesinin de eskrim sporuna destek vermesi ve başarılı sporcuları ödüllendirmesi bu spor dalında Adıyaman ilinden başarılı gençlerin çıkmasına vesile olacaktır. Adıyaman Belediyesine ve Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’a vermiş oldukları desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Büyükaslan’ın spora ve sporculara büyük destekler verdiğini altını çizen Adıyamanlı genç Eskrimci Nisanur Özkalaycı yaptığı açıklamada;Sayın Belediye Başkanımızın bizlere çok büyük destekleri oldu. Bunun için kendisine çok teşekkür ediyorum. Eskrim sporunda yetişmemizde ailelerimizin ve hocalarımızın çok büyük emekleri oldu bu nedenle kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedeflerimiz olimpiyat şampiyonluğu olacaktır bu şampiyonalarda ülkemizi ve ilimizi başarılı bir şekilde temsil etmek en büyük hedefimiz olacaktır.” dedi. 

Adıyaman Belediyesi olarak sporun gelişmesine desteklerinin artarak devam ettiğini altını çizen Başkan Büyükaslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek: “Adıyaman İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 5 yıl önce başlatılan Eskrim sporu, bu gün Türkiye’yi gerek Avrupa da gerekse Dünyada tanıtacak noktaya geldi. Burada bizleri en çok sevindiren konu ise Adıyamanlı gençlerimizin bu sporu benimsemesi ve en kısa zamanda hem Türkiye Avrupa dereceleri alması.

Bu gün için ise en büyük mutluluğumuz milli takıma 4 eskrimci vermemiz. Bu başarıdan dolayı da Türkiye Eskrim Sporu Federasyonu, Adıyaman’a ve Adıyamanlı bu 4 genç sporcumuzu Avrupa ve dünya olimpiyat şampiyonasına hazırlamak üzere Gürcü asıllı bir Milli Takım Antrenörü göndermişler ve bu Milli Takım Antrenörü gözetiminde bizim derece yapan genç eskrimcilerimiz, Avrupa ve Dünya Olimpiyat Şampiyonasına hazırlanmaktadırlar. İnşallah bu yıl Avrupa da düzenlenecek olan şampiyonada sporcularımız başarılı olacaktır bu başarının gerçekleşmesini gönülden diliyorum.

Adıyaman Belediyesi olarak spora vermiş olduğumuz destek devam etmektedir. Meclis kararıyla Türkiye, Avrupa ve Dünyada derece alan sporcularımıza ödüllerimiz devam etmektedir ve devam edecektir.

Bu arada 2012 yılı Yıldız Kızlar Eskrim Şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Ayşenur Miray Gici ve yine Türkiye ikincisi olan Nisanur Özkalaycı ve yine Türkiye üçüncüsü olan Berfin Şevval Alabaş, bu pırıl pırıl olan genç sporcularımızı ben tebrik ediyorum. Ayrıca bu gençlerimizin yetişmesinde emeği geçen hocalarına ve onları hazırlayan başta aileleri olmak üzere herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum. Bundan sonra ise yapılacak olan uluslar arası şampiyonalarda bayrağımızı göndere çekilmesini sağlamaları, İstiklal Marşımızı okutmaları ve Adıyaman ilini tüm Dünyada başarılı bir şekilde temsil etmelerini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Adıyaman Haber