Adıyaman 1954 Spor Kulübü Başkanı Sait Aybak ve yönetim kurulu üyeleri takımın bugünlere gelmesinde büyük emeği geçenlere teşekkür etti.

Aybak, mesajında Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman eski Valisi Aykut Pekmez, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş, TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman eski milletvekilleri; Mahmut Göksu, Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Adnan Boynukara, STK'lara, taraftarlara, Adıyamanlılara çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Aybak, bürokrasinin verdiği desteklerden dolayı  teşekkür ederek, "Bu süreçte birden fazla sac ayağı vardı. Bürokrasisinden, STK’lara, taraftarlara, Adıyamanlılara başta olmak üzere; Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar henüz Adıyaman’a yeni atanmışken sorunun çözümü için bir Adıyamanlı gibi Adıyaman 1954 taraftarı gibi şehre ve şehrin dinamiklerinden biri olan takımına desteğini göstererek bir üst ligde mücadele etmesine vesile oldu. Bugün burada şampiyonluk için konuşuyorsak Adıyaman’ımızın eski valisi fahri hemşehrimiz Aykut Pekmez’e sezon başından bu yana gösterdiği çabaya her anda yanımızda oluşundan dolayı teşekkür ediyorum."şeklinde ifade etti.

"Adıyaman halkının emeğinin karşılığını aldığının kanıtıdır"

Sezon başında takımın başına başkan seçildiği süreçte desteklerini açıklayan daha sonra ki süreçte ise tesis, konaklama, ulaşım gibi konularda destek olan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın  takımın başarısında en büyük pay sahiplerinden biri olduğunu vurgulayan Aybak, şunları kaydetti:

"Kulüp olarak her anlamda yardımcı oldu, şehrin takımına sahip çıktı. Bizde bu destekleri önümüzdeki sezon yerini bulması için takım olarak bir üst lig için takım olarak elimizden geleni yapacağız. Bundan sonraki süreçte desteklerini göreceğimizden hiç şüphemiz yok. Milletvekilimiz Ahmet Aydın’a bu süreçte bize verdiği destekleri için teşekkür ediyoruz. Bizim 1 yıl boyunca harcadığımız bir emek vardı. Bu emeğin heba edilmemesi adına yapılan çalışmalar yalnızca bizi değil bütün Adıyaman halkının emeğinin karşılığını aldığının kanıtıdır. Bu süreçte Cumhurbaşkanına varana dek verdiği mücadele ve destekten dolayı milletvekillerimize  teşekkür ediyorum.

Bizden önce takımın sorunlarının çözümünde hep destek oldu, bugünde üstüne koyarak Adıyaman’ı Adıyaman 1954 Spor’u bir üst lige çıkması için işin bürokrasi ayağında olağanüstü bir çaba gösterdi. Şunu belirtmek isterim; Adıyamanlı bunu unutmaz zor günde yanında olanı unutmaz. Adıyaman 1954 Spor Kulübü olarak başta vekilimiz Ahmet Aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Ak Parti Adıyaman milletvekillerinin süreç boyunca takımın ve şehrin mağduriyetini gidermek adına gösterdiği gayretlerden ötürü teşekkür eden Aybak, şöyle devam etti:

"Adıyaman 1954 Spor’un ligler tescil edildikten sonra verdiği haklı mücadeleye süreç içerisinde desteklerini esirgemeyen Gençlik Spor Bakanı dahil görüşmelerimizde yardımlarını esirgemeyen Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere bu süreçte destek anlamında her türlü çalışmada yer aldı. Biz haberi aldığımız ilk andan itibaren bir mücadele vermeye çalıştık. Ancak burada gördüğümüz şu oldu; söz konusu Adıyaman ve Adıyaman 1954 Spor olunca inanılmaz bir destekle karşılaştık. Adıyaman Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere, bizlere bu konuda her anlamda yardımcı oldu. Desteklerinden dolayı milletvekilimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Adıyaman eski milletvekilleri; Mahmut Göksu, Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Adnan Boynukara süreç boyunca Ankara’da destekleri ile yol gösterdi teşekkür ederim. Sivil toplum kuruluşlarımız sesimizin duyulmasında büyük çaba göstererek konunun öneminin anlaşılmasında yardımcı oldular onlara tek tek teşekkür ediyorum."

"Sporun birleştirici gücünü bir kez daha görmüş olduk"

Aybak, bu sezon içeride dışarıda hep yanımızda olan taraftarlara da teşekkür ederek, "Bizim şehrin takımı olduğumuzu gösterdi. Bizde bu süreçten bazı dersler çıkardık. Sporun birleştirici gücünü bir kez daha görmüş olduk. Takım olarak 100 binlerin arkamızda olduğunu gördük. Bu şampiyonluk her Adıyamanlının onu gördük. Biz Adıyaman 1954 Spor Kulübünün yöneticileri, futbolcuları, malzemecisine kadar Adıyaman’ın bizim arkamızda olduğunu gördük.  Karşılığında daha çok çalışarak şampiyonluğu bu şehrin halkına sene sonunda armağan edeceğiz. Ben tekrar bugün bu konuşmaları ve mutluluğu paylaşmamıza vesile olan herkese Adıyaman’a teşekkür ederim. 2. Lig’de görüşmek üzere."ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha