Adıyaman 1954 Spor Futbol Takımını Perre Haber Ajansı muhabirine değerlendiren Aybak, bugüne kadar hiç mağlubiyet yaşamadıklarını belirterek, "Devre arasında hiç mağlubiyet yaşamadan gireriz, ikinci sezon içinde daha güzel bir şekilde takımıza takviyeler yapıp, daha güzel hedeflere taraftarlarımızla sporcularımızla, Adıyaman halkımızla ilerleyeceğiz." dedi.

Başkan Aybak, son iki karşılaşmanın zorlu geçtiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Onlarda yarıştan halen kopmayan takımlar, çıktıkları mücadelede başarılar elde eden takımlar,  zorlu geçeceğine inanıyordum fakat rahat galip geldiğimiz maçlar oldu bundan da son derece mutlu ve memnun olduğumu dile getirmek isterim.

Fakat izlediğim maçlar arasında maçın haricinde başka şekilde bizlerden maç koparmaya çalışan ilk takıma Gaziantep maçı olarak gördüm. Çünkü onlar gerek taraftarlarımızla birlikte, gerek futbolcularımızı, baskı uygulayıp futbolcularımıza kırmızı kart gördürme telaşındaydılar. Fakat bu duruma kendileri düştürler, ondan sonra oyun normal akışı içerisinde seyir etti. Çünkü futboldan daha çok futbolcularımızı kızdırıp, onlara fauller yaptırıp psikolojik baskı yaptırmaya çalıştılar ama futbolcularımız burada bu oyuna gelmediler.

Biliyorsunuz ki sezona başlarken bu hocamızla başlamadık bu futbolcularımızın çoğunluğunda bu hocamızın istediği futbolcular değildi, eğer biz buraya kadar başarılı bir şekilde geldikse demek ki iyi yoldayız ve iyi şeyler yapıyoruz. İnşallah bu sevincimiz ve bu başarımız sezon sonuna kadar devam eder. İlk yarıyı bu şekilde kapatırsak ikinci yarıya daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz."

-"İKİNCİ YARIDA TAKIMIMIZA TRANSFER, TAKVİYELER YAPACAĞIZ"

Takıma katkı sağlamayan futbolcularla yol ayrımına gideceklerinin altını çizen Aybak, "İkinci yarıda takımıza transferler takviyeler yapacağız, gördüğümüz eksiklikleri tamamlayacağız. Bizim takımımıza katkı sağlamayan futbolcularımızla yol ayrımına gideceğiz. Tabi ki bu futbolda olan şeyler yapılması gereken şeyler netice itibari ile bugüne kadar varsa bize katkısı futbolcu anlamında teşekkür ederiz, daha iyisini yapmak içinde arayışlara gireceğiz."dedi.

Aybak, her takım için ara sezonun transfer sezonu demek olduğunu belirterek, "Şimdi transfer sezonu kapalı ancak ikinci yarıda transferler yapabiliyoruz inşallah bu ara sezonu iyi değerlendireceğiz.

Hem kamp anlamında hem futbolcuların ikinci yarıya hazır olması anlamında hem de yapacağımız takviyeler ile inşallah ikinci yarıya daha güzel daha farklı daha dinç daha dinamik çıkarız diye umut ediyorum."dedi.

-"ADIYAMAN'DA ALT YAPI YOKSA, BU HEPİMİZİN SUÇU"

Aybak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tabi ki; kalacak gidecek olan futbolcularımızı hocamız bize bildiriyorlar, özellikle istedikleri futbolcuları da bildiriyorlar. Şimdi başkanlığa geldiğimizden bu yana gerçekten futbolcu anlamında teknik heyet anlamında bizlere çok başvuralar yapıldı. Gerek menajerler vasıtasıyla, futbolcuların aramalarıyla, hocalarımızın tavsiye ettiği futbolcu bakımından ellimizde bol futbolcu listesi oluyor tabi biz bu isimleri hocalarımıza sunuyoruz hocalarımızın onların geçmişlerine bakıyorlar. Futbolcuların oynadıkları takımlara bakıyorlar, bugüne kadar verdikleri beklentilere bakıyorlar, onlarda karar verip netice itibari ile ortak bir karar veriyoruz. Bunun yanında maddi yönünü de hesap ediyoruz ne kadar mal olur bizim istediğimiz fiyata gelir mi, gelmez mi bunların hepsi üzerinde durulması gereken konular, yani bir futbolcunu sadece iyi olması ile almıyoruz, bize katkı sunacak diye transfer etmiyoruz. Geçmişine bakıyoruz, daha önce oynadıkları takımlara katkısı var mı yok mu ahlaki yapısı kişiliği var, bunlara bakıyoruz eğer bunlardan yana bir sıkıntı yoksa transferimizi yapıyoruz. Tabi burada hocamızın verdiği listede özellikle istediği futbolcularda önemli, onlara da yoğunlaşıyoruz ama futbolcu alam talepleri konusunda ellimizde geniş bir yelpaze oluyor ve bu listede de seçebilme şansımız oluyor. Alt yapı konusunda her zaman dile getiriyorum. Adıyaman'da bir alt yapı yoksa hepimizin suçu var. Bizler takımı devir aldığımızda Bolu'da kampa gittik. Takımımız memleketine geldiğinde konaklayacak bir yeri tesisi yoktu. Bir kaç nokta belirlediler iki gün futbolcularımızın bazıları evinde kimi otelde barındırdık. Bu kadar taraftarı seveni olan bir memleket için ilin takımı için üzüntü verici bu durum ama bizim projelerimiz içerisinde, hedeflerimiz içerisinde, alt yapıda var, daha iyisi de var."

- "HEDEFİMİZ, TAKIMIMIZI BAL LİGİNDEN ÇIKARIP PROFOSYONEL LİGE ÇIKARMAK"

Proje ve hedeflerinin gerçekleşeceğine inancının tam olduğunu dile getiren Aybak, "Tabi ki; bu dediklerimiz olacak mı inşallah olacak. Biz buradaki konumumuz itibari ile baktığımız zaman sadece bu takımımızı bal liginden çıkartıp, profesyonel lige çıkarma hedeflerimiz var. Profesyonel lige çıkarttıktan sonra alt yapı, tesisler ile ilgili olsun, futbolcularımızın rahat edecekleri konaklaması yatması, çalışması ile ilgili bizim uzun sürede olacak bizler bunun takipçisi olacağız. Bu projelerimizi Gençlik Spor İl Müdürlüğüne sunacağız, onların aracılığı ile Bakanlıklarımıza iletecekler. İnşallah Adıyaman stadyum anlamında, alt yapı, tesis ve faklı alanlara olsun bu güzellikleri yaşatmak istiyoruz."şeklinde ifade etti.

-"İLİMİZE ESER BIRAKMAK İSTİYORUZ"

Takımla ilgilenen kurumlara teşekkür eden Aybak, şunları kaydetti:

"Netice itibari ile İlimize bir eser bırakmak istiyoruz. Ama dediğim gibi bugüne kadar yapılmamışsa yaptırılmamışsa büyük bir eksikliktir. Özellikle takımımızla ilgilenen kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi yeteri kadar görmemekte daha da ilgilenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizler bu düşüncelerimizi projelendirdiğimiz zaman herkes kenetlenirse daha iyi işler çıkar biz buraya gelmeden önce taraftarlarımızla bir araya geldik. Yani onların istekleri var bugüne kadar, yapılmış veya yapılmamış ve özellikle bizlerden istekleri var. Spor adına güzel şeyler yapılır, inşallah bizlerde yaparız. Allah razı olsun genel itibari ile herkes desteğini veriyor. Kimi maddi kimi manevi olarak destek, biz İstanbul'da bir etkinlik düzenledik. Adıyaman 1954 Spor Kulübü olarak bizde orada bir stant açmıştık, takım yararına orada forma satıyorduk. İçtenlikle söyleyebiliyorum ki; orada onlarca stant vardı, en ilgi göreni bizim standımız oldu. İnsanlarımızın ilgisi, güzel düşünceleri bizlere olan güveni var. Bu kamu kurum ve kuruşları olsun, sivil toplum kuruluşları olsun, normal taraftar olsun, Adıyaman kamuoyu olsun, farklı yerlerde bizleri tanıyan bizlere güvenen insanlar olsun, güvenleri var."

-"YETERİNCE DESTEK GÖRMÜYORUZ"

Takımı Adıyaman'a kazandırmak adına projeler geliştirdiklerini vurgulayan Aybak, "Adıyaman'daki kurumlar yeterince destek veriyor mu, vermiyor mu, ne kadarda verse bu lig gerçekten ciddi giderleri olan bir lig yeterince destek görmüyoruz. Yani bunu da bir yargılamak olarak görmüyoruz, bizler takımın başına geldiğimiz günden bugüne kadar, eğer bu takıma bir destek arıyorsak bu takımı Adıyaman'a kazandırmak istiyorsak, bizler projeler geliştirerek takıma destek sağlamaya çalışıyoruz. Hiç bir kurumun hiç kimsenin ayağına direk gidip bize maddi destekte bulunmuyor ve genel olarak talep etmemeye çalışıyoruz. Yani farklı bir bakış açısı getirmeye çalışıyoruz. Netice itibari ile bizler işveren olduğumuz için bizim kapımızda günde onlarca kişi geliyor. Kimi futbol takımına sponsor olma, bazıları maddi yardımda bulunmak istiyor. Ama takımımıza destek verenleri bıktırmışlar."diye konuştu.

-"KULÜBE ÜYE OLSUNLAR, BAY-BAYAN, ÇOCUK FORMASI ALARAK, GÖNÜL BAĞI KURSUNLAR"

27 Aralık'ta tanıtım gecesi düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Aybak, şöyle devam etti:

"Adıyaman 1954 Spor Kulübü adına ama orda da tamamen maddiyet üzerine bu geceyi kurgulamıyoruz. Biz diyoruz ki insanlar gelsin, bu gecedeki oluşumdan haberleri olsun anlasınlar ki Adıyaman 1954 Spor Kulübü diye bir kulübümüz var. Spor aktiviteleri gerçekleştiriyor, başarılı bir durumda olan bir yönetimi ve teknik ekibi sporcuları ve taraftarları var. İnsanlarımızı bu oluşumdan haberleri olsunlar diye böyle bir gece düzenliyoruz. Bunun devamında diyoruz ki bizim kulübümün kombine kartları var, bunu almak suretiyle katkı sağlasınlar. Formlarımız var üye olarak katkı sağlasınlar, bay bayan, çocuk formalarımızı alsınlar. Bunun neticesin de gelip sponsor olsunlar, yanı al ver neticesinde tamamen ticari mantıkla düşünüyoruz oraya bir bedel verdiği zaman karşılığını da gördüğü zaman, insanlarımızın da hoşuna gidiyor takımını daha çok sahipleniyor, maçlarını kaçırmıyor. Sponsor olmuşsa reklamını görüyor, formasını almışsa o renklere gönül veriyor. Biz aslında onu yapmaya çalışıyoruz, bizde bu konuda inşallah başarılı oluruz. Zaten bunu sağladıktan sonra insanlar kenetlendikten sonra bir şekilde yardımcıda oluyorlar bu oluşumun içerisinde yer almakta istiyorlar. Burada önemli olan takımızın burada başarılı olması gerek skorları ile gerek mücadelesi ile insanlarımızın gönlünde taht kurması gerekiyor. Yani direk maddi olarak kimsenin kapısına gitmiyoruz, şu kadar para veya katkıda bulun diye bu mantığı benimsemiyoruz ve yapmıyoruz. Bizler o yapıda insanlar değiliz ama herkes şunu bilsin gerçekten bu lig ciddi giderleri olan bir lig göreve geldiğimiz günden bu yana giden gider dudak uçuklatan rakamlar olsun gitsin bu memleketim için helal olsun."

-"BEN SADECE HİZMET İÇİN BURADAYIM"

Aybak, görev bilinci üzerine devam ettiğini işaret ederek, "Ben sadece burada hizmet için buradayım. Burada herhangi bir amacım yok, bir hedefim yok, burayı basamak olarak kullanmak istemiyorum. 3-4 yıl Malatya camiasında yer aldım ve bırakıyorum dedim. Oradaki yöneticilere bana teklif getirmesine rağmen onlara ben artık biraz futboldan uzak durayım dedim. Fakat Valimiz Aykut Pekmez ve Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç bizi bu göreve layık gördüler. Bizlerde göreve gelerek bir şeyler yapalım düşüncesi ile geldik. Adıyaman insanlarımız da bizlere inandılar iyi dileklerini temennilerini dile getirdiler. Zaten buda bizim yükümüzü birazda fazlalaştırdı, bu görev bilinci ile devam ediyoruz ki onlara layık olalım sadece düşüncemiz bu yönde ilerliyoruz. Bütün maçlarımızın sorunsuz bir şekilde geçmesini istiyoruz, genel ahlakın ön planda olmasını istiyoruz. Ama bazı taraftarların küfür ettiğini, sinirlerine hâkim olamıyor, ama ben futbolda genel olarak küfür, sahaya yabancı cisim atılmasına, karşıyım. İyi giden bir şeyler varken bazı şeyleri alevlendirilmesine karşıyım."dedi.

-"HEM SAHADA HEM SKORLARLA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ"

Skor olarak önde olduklarına değinen Aybak, "Bazen bizleri sırf eleştiri olsun diye eleştiriyorlar. Bizler zaten taraftarlarımıza söylüyoruz, küfür, sahaya yabancı cisim atılmasına, karşıyız bizler daha güzel şekilde davranmak zorundayız. Hem sahada skorlarımızla örnek olmak istiyoruz, hem de Adıyaman insanımız batıda farklı yerlerde, çok iyi şekilde anlatılıyor bunda futbolda göstermek istiyoruz. Bazı yöneticilerimiz bu taşkınlıklara müdahale etmeye çalışıyorlar ama bu her platformlarda dile getiriyoruz, grup başkanları ile bir araya geldiğimizde söylüyoruz. İyi temennilerimizi neyi isteyip neyi istemediğimizi dile getiriyoruz hele iyi durumda iken taşkınlık yapıyorlar, on anki refleksimi karşı takımın onları kışkırtmasıyla mı gerçekleşiyor yoksa art niyetliler mi bilmiyorum ama yapmamaları gerekiyor.

Buradan yine söylemek istiyorum takımları için art niyetli olmasınlar takımlarını desteklesinler, sizi kışkırta bilirler, bu oyunlara gelmeyin oradaki amacınız sadece takımın başarısı için tezaurat yaparken sağduyulu olmanız. Orda öndeyiz skor olarak bir bakıyorum ki sahaya yabancı madde atılıyor, bunun yerine daha sağduyulu bir destek verilebilir. Allah korusun şampiyonluk yolunda ilerleyen bir takımın saha kapatma cezası alması hükmen mağlup edilmesi gibi cezalarda alabiliriz."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha