Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Festivali'nde (WBBF World Grand Prix) dünya 5'incisi Çoban, yaptığı sporu gençlerede öğreterek, onların kötü alışkanlıklar edinmelerini engelliyor.
15 ülkeden 24 kategoride 200 sporcunun katıldığı şampiyonada 5'incisi Halil Çoban, elde ettiği başarıyı Adıyaman'da gençlere aşılıyor.
Kendisi gibi yetiştirdiği sporcular maddi destek gücü olsa çok daha farklı yere geleceğine inandığını belirten Çoban,"Dünya şampiyonasına daha önce giden arkadaşlar oldu. Onlar derece ile dönemedi. Onların şu eksikliği vardı maddi güç bakımından bir destek olmadığı için bir yere gelemediler.Kat kat bizden daha sağlam sporculardı. Elimizden geldiği kadar hazırlandık, Adıyaman’a bir ilk getirdik. Destek çıkılsa sporcu arkadaşlara eminim daha fazla daha güzel bir yerlere geleceğiz. Adıyaman’ı dünyada daha iyi yerlere tanıtcağız. Tabi gençler şuanda gözümüzü, göğsümüzü kabartıyor. Çünkü eskiden gençlerimiz kahve köşelerinde dolaşıyorlardı. Şuan çok şükür spor bilinci oluşmuş gençlerimizde, buraya geldiklerinde kötü alışkanlıklardan arınıyorlar. Kahve köşelerinden çekip buraya getirmeye çalışıyoruz. Sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Kendilerinde o azmi görüyorum. Daha iyi yerlere geleceklerdir" dedi.
Halil hocanın sayesinde boş zamanlarını spor ile değerlendirdiğini söyleyen öğrencilerden Mehmet Arıçak, "Burada Halil hocamızın sayesinde boş zamanlarımızı spor yaparak değerlendiriyoruz. Halil hocamız spora teşvik ediyor. Dışarıda boş boş gezeceğimize okuldan sonra hem sağlık hemde vücut için bizde onun sayesinde hem vücut geliştiriyoruz hemde boş zamanlarımızda kahvehaneye veya kötü alışkanlıklardan uzak duruyoruz. Uzak durmamız için getirip burada bize spor yaptırıyor. Biliyorsunuz dünya 5'incisi olduktan sonra bize şevk geliyor." dedi.
Kahvehane gibi köşelerde zamanlarını harcamadıklarını belirten  öğrencilerden Abdurrahman Sarıkaya ise şöyle söyledi:
"Sporla kahvehane gibi köşe yerlerde geçirmek yerine spora zaman harcamak gerektiğini düşünüyorum Halil hoca ile tanıştım sağolsun ön ayak oldu o günden beridir sporla uğraşıyorum faydasını görüyorum hem fizik olarak hemde psikolojik olarak hem maddi hemde manevi gayet etkisi oluyor." 
Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından organize edilen ve Ankara’da yapılan Vücut Geliştirme Ankara Bölge Şampiyonasında Adıyaman’ı temsilen katılan Halil Çoban Klasik Büyük erkekler 75 kiloda Türkiye 2'incisi olmuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha