Amatör spor kulüpleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İşletme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesisler için ücret ödemeyecek.

Amatör spor kulüpleri, antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesislere bundan sonra ücret ödemeyecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İşletme Yönetmeliği’nde değişiklik öngören yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine ait olan spor tesislerinin kullanımında alınan işletme ücretlerinde düzenlemeler yapıldı.

Sporcu ve spor kulüplerinin spor tesislerinden ücretsiz olarak faydalanmaları amacıyla düzenlenen yeni yönetmelikle, profesyonel futbol ile basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında en üst ligler hariç olmak üzere spor tesislerinin, spor kulüplerinin antrenman ve sportif faaliyetlerine ücretsiz tahsisine imkan sağlandı.

Yapılan düzenleme ile ayrıca, Gençlik ve Spor Tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin izni ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor Faaliyetleri ile kamplarına ücretsiz tahsis edildi.

Yapılan değişiklikle şimdiye kadar alınmasında zorluk çekilen ve hesaplanması mümkün olmayan elektrik, su, personel vb. zorunlu giderlerin tahsili yönündeki uygulamaya da son verildi. Ayrıca, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İşletme yönetmeliğinin adı Spor Genel Müdürlüğü İşletme Yönetmeliği olarak değiştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yeni düzenlemede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu düzenleme ülkemizin sportif geleceği ve spor alt yapımızın güçlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Geleceğin şampiyonları buralardan çıkacak. Amatör spor camiamıza hayırlı olsun diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Amatör spor kulüpleri halkımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyor. Bu kulüpler aynı zamanda uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştiriyorlar. Daha önce, amatör kulüpler antrenman ve maç yapmak için mevcut saha ve tesisleri belirli bir ücret karşılığında kiralıyordu. Bu yeni düzenlemeyle birlikte kulüplerin üzerindeki maddi yük kaldırılmış oldu. Bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Amatör spor camiamıza hayırlı olsun. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, amatör spor kulüplerimizin vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili Maliye Bakanlığı ile ciddi çalışma yapıyoruz.”

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber