Sporun önemine ve ilgili kurumların yapması gereken konulara değinin Yusuf Babar şu açıklamalarda bulundu:

Spor; doğru zamanlarda, doğru ekipmanlarla, doğru kişiler nezaretinde yapıldıkça anlam kazanır.

Gerek gençlik hizmetleri ve spor bakanlığı gerekse belediyelerimiz tarafından standartlara uygun, insanlarımızın spor yapacağı tesisler inşa edilmiştir. Bu spor tesislerine her gün binlerce vatandaşımız gelerek güne daha zinde başlamak, ileriki yaşamlarını daha sağlıklı ve konforlu idame ettirmek için kendi bildikleri kadar spor yapmaktadırlar.

Sağlıklı spor; sağlıklı bir bedene sahip olmak için uzman nezaretinde veya uzmanlardan gerekli eğitimi aldıktan sonra yapılan spordur.

Sağlıklı spor bir tedavi şekli değil, olağan üstü bir ilaçta değildir. Ancak iyi bir tedavi, mucizevî bir ilaç kadar etkilidir.

Özellikle Sporcu kimliği olan ve geleceğimiz olan gençlerimizin sağlığını önemseyen sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN ve Sağlık Bakanımız Recep AKDAĞ’ın göreve gelemsinden bu yana sağlıklı bir neslin inşası için çağımızın vebası olan obezite hastalığıyla ilgili birçok çalışmalar yapılmakta. Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik hizmetleri Spor Bakanlığıyla ortak protokoller yapılmaktadır.

Anadolu hasta ve hasta yakını hakları derneği ANADOLU HAYAD olarak; spor tesislerimizden hizmet alan vatandaşlarımızın sağlıklı spor yapmalarını sağlamak için gerek gençlik hizmetleri spor bakanlığına bağlı taşra teşkilatlarına gerekse Sağlık Bakanlığının teşkilatlarına büyük görevler düşmektedir.

Gençlik hizmetleri spor il müdürlükleri spor alanlarında vatandaşlarımıza doğru spor yaptıracak spor eğitmenlerini, İl sağlık müdürlükleri, halk sağlığı müdürlükleri de bu spor alanlarında sağlıkçı bulundurarak spor yapmaya gelen vatandaşlarımızın beden kitle endekslerini almaları, şeker, tansiyon, kolestrol değerlere bakarak vatandaşlarımızın sağlıkları hakkında bilgilendirilmeleri sağlanmalıdır.

Milli eğitim müdürlükleri, sağlık müdürlükleri, halk sağlığı genel sekreterliği, kamu hastaneleri genel sekreterliği ve gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri yeterli afiş bildiriler bastırıp vatandaşlara dağıtmalıdır.

Kısacası sağlıklı sporu eğlenceli bir hale getirip vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye sokmadan uzmanlar nezaretinde yapılması şarttır.

Editör: Adıyaman Haber