Adıyamanspor, Batman deplasmanından boynu bükük döndü
Batman Petrolspor: 2 – Adıyamanspor: 0
Spor Toto 3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Adıyamanspor, deplasmanda karşılaştığı Batman Petrolspor’a 2-0 mağlup oldu.
Orta saha mücadelesiyle geçen karşılaşmanın 20. dakikasında Batman Petrolspor, Fatih Şerifoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. Golü bulduktan sonra rahatlayan Batman Petrolspor gole rağmen rakip kalede fazla etkili olamayınca maçın ilk yarısı Batman Petrolspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sone erdi.
Maçın ikinci yarısı da orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Karşılaşmanın 57. dakikasında kaleci Onur Nazmi Terzioğlu kırmızı kart görerek takımı Adıyamanspor’u 10 kişi bıraktı. 10 kişi kalan Adıyamanspor orta saha hakimiyetini kaybetti. 73. dakikada Uğur Durmuş ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımı Batman Petrolspor’u 10 kişi bıraktı. Her iki taraf 10 kişi kalınca tekrar orta saha mücadelesine ve durgun bir şekle dönen maçın 85. dakikasında Zeki Sinanoğlu ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Adıyamanspor’u 9 kişi bıraktı. Karşılaşmanın son dakikalarında baskısını biraz daha arttıran Batman Petrolspor, 90. dakikada Muhammed Fatih’in golüyle skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Batman Petrolspor maçı 2-0’lık skorla kazandı. 2-0’lık galibiyetle Batman Petrolspor 26 puana yükselirken, Adıyamanspor ise 13 puanla ilk yarıyı kapattı.
HAKEM MAÇI KATLETTİ
Maç sonrası hakemin maçı katlettiğini söyleyen Adıyamanspor Mali Asbaşkanı Zeynal Yücel fair play içerisinde oynanan maçta hakemin yönetimi kaybettiğini söyledi. Yücel yaptığı açıklamada; “Oynanan maçta maçın Hakemi oyun yönetimini tamamen elden kaçırıp birçok pozisyonda gereksiz yere kartına başvurup her iki takım adına haksız kartlar göstererek çok kötü bir yönetim sergiledi. Buna rağmen haksız yere verilen bir penaltıyı kurtaran kaleciye bir kırmızı kart gösterdi. Yine aynı şekilde çok basit bir faulde oyuncumuz zeki ye gösterdiği ikinci sarı kart ve ardından gelen kırmızı kart Adıyamansporun 9 kişi kalmasına sebep oldu. Ayrıca yenilen ilk gol öncesi sporcumuz Yücel’in rakibi ile girdiği mücadelede omuzu çıkmış hemen oyuncu değiştirmeye fırsat bulamadan ilk golü yemiş olduk. Buna rağmen ikinci yarıda eksik olmamıza rağmen iyi de mücadele ettik. Maçın uzatmalarında kontrataktan yediğimiz golle maçtan 2-0 yenik ayrıldık. Gönül isterdi ki bu maçtan puan ve puanlarla dönelim. Ama maçın hakemine takıldık. Bu maçı artık geride bıraktık. İkinci yarıya en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu arada bizleri en güzel bir şekilde karşılayan Batman Petrolspor kulüp başkanına, yöneticilerine ve Batman spor taraftarına teşekkür ediyorum.”
BATMAN, ADIYAMAN OMUZ OMUZA
Deplasmanda oynanan maça Adıyaman’dan gelen taraftarlara, Batmanspor taraftarları sevgi gösterisinde bulunup maç boyunca her iki taraftar hem Batmanspor hem de Adıyamanspor lehine tezahüratlar yapıp centilmence birbirilerine kardeşçe destek gösterilerinde bulunup fair play adına çok güzel bir tablo sergilediler. Maç öncesi ve maç sonrası her iki takım futbolcularını tribüne çağıran Batman ve Adıyamanspor taraftarları sevgi gösterisinde bulundular.

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU
Maçın hakemi Hakan Tezcan 8 sarı kart ve 3 kırmızı kartına başvurdu. Batman Petrolspor’da Fatih Şerifoğlu ve Uğur Durmuş, Adıyamanspor’da ise İsmail Kızılyer, Eyüp Rıdvan Karakaş, Tolga Yıldız ve Zeki Sinanoğlu sarı kart gördü. Batman Petrolspor’da Uğur Durmuş, Adıyamanspor’da ise Zeki Sinanoğlu ikinci sarı karttan kırmızı kart görürken, Adıyamanspor kalecisi Onur Nazmi ise direkt kırmızı kart gördü. 
Yeniyol Haber Merkezi

Editör: Adıyaman Haber