34 Spor Kulübü arasından ligi dördüncü sırada tamamlayan Adıyaman temcilsici ilk olarak Bocce 2. Ligi'ne terfi etti. Burada da 22 takım arasından ligi üçüncü sırada tamamladı. 1.lig Play Out müsabakalarına katıdı ve burada da 10 takım arasından ilk dört  arasına girmeyi başardı. Böylelikle Adıyaman için de bir ilk gerçekleşti. 

Kupa ve madalyaları ile birlikte Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş'i makamında ziyaret eden sporcular, mutluluklarını ve elde ettikleri başarıyı paylaştı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "Bocce 1. Ligi'nde ilimizi takımımızın temsil etmesi oldukça güzel bir başarı ve bizleri son derece mutlu etmiştir. Son yıllarda özellikle Bocce ve Dart branşlarında ilimizdeki sporcular önemli başarılara imza atmakta. Bu spor hem okullar arasında hem de kulüp bazında hızla gelişmekte. Buna paralel olarak da ilimizdeki sporcu sayısı da önemli derecede artmaktadır. Adıyaman deyim yerindeyse Bocce ve Dart branşlarının okullar arasında merkezi konumundadır. Bu yıl ilimizden yaklaşık 160 okulun okullar arası bocce il birinciliğine ve 98 okul takımının okullar arası dart il birinciliği müsabakalarına katılması da bunun en büyük göstergesidir" ifadelerini kullandı. 

Keleş, şöyle devam etti: "İnşallah ilimize yapılması düşünülen spor tesisi sayesinde ilimizdeki önemli bir eksiklik giderilecek ve sporcularımız ulusal ve uluslararası düzeyde ilimizi temsil edeceklerdir. Ben ilimizi temsil edecek sporcu ve antrenörümüz Mehmet Demir’i kutluyor, Bocce 1.Ligi'nde başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha