Adıyaman’da 21- 28 Mayıs tarihleri arasında yapılan “Dünya Süt Günü” programı Sümerevler Atletizm Pistinde kutlanmıştır.

Programın açılışında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Uluslar arası  Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda 21-28 Mayıs tarihleri arasında  bütün üye ülkelerde Dünya Süt Haftası kutlanmaktadır. Bu amaçla 21-28 Mayıs tarihleri arasında yurdumuz genelinde sütün önemini anlatan çeşitli etkinlikler yapılmaktadır dedi.

Alan, şöyle devam etti:

Bilhassa küçük yaşlarda çocuklarımıza bu bilincin kazandırılması , gelecek nesiller için çok önemlidir. Hükümetimizin de bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğu ve devam ettirdiği “Okul Sütü” projesi süt tüketimi bilincinin çocuklarımıza kazandırılmasında büyük önem arz ettiği bilinmektedir. Sütü tüketirken faydalarının farkında olmalı ve gelecek kuşaklara bunu aktarmalıyız
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise Yapılan bu etkinlikte 323 sporcumuz kıyasıya yarışarak ilk 5’e girmek için yarıştılar. Özellikle Olimpik Atletizm Pistimizin olması ile birlikte yarışmalara  katılım sayısında her geçen gün artış göstermesi bizi nice şampiyonlar çıkarma konusunda ümitlendirmiştir şeklinde konuştu.
Vali yardımcısı Levent Öztin ise Bu yıl beşincisi  gerçekleştirilen  geleneksel süt koşusunda katılımın fazla olması ilimiz adına umut verici bir tablodur. Eminim ki önümüzdeki yıllarda ilimizden de atletizm branşında şampiyonlar çıkacaktır. Destek veren kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum diye konuştu.
Programın sonunda süt hijyeni konusunda başarılı çalışmalarda bulunan firmalara plaket verildi.

Etkinliklere Vali Vekili Onur Kökçü, Vali Yardımcısı  Levent Öztin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, daire amirleri, idarecileri , vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik vatandaşların ve minik öğrencilerin büyük ilgisini gördü.  

Yarışmada ilk beşe giren sporcularımıza  altın, spor ayakkabısı esofman takımı, kupa  ve süt hediye edildi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber