Adıyaman yakında çok önemli bir spor tesisine daha kavuşuyor. Adıyaman merkez Eğriçayı üst tarafında bulunan arsaya her türlü atletizm sporunun yapılacağı son derece modern bir atletizm tartan pisti inşa edilecek.

Adıyaman merkez Eğriçayı yan tarafında yapılacak olan Tartan Atletizm pisti için Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri Adıyaman’a gelerek, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret edip, tartan atletizm pisti ile ilgili bilgi verdi.
Adıyaman’ın yakında çok önemli bir spor tesisine daha kavuşacağı müjdesini veren Vali Mahmut Demirtaş, ilimize yapılacak olan tartan atletizm pisti yer tesliminin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili firmaya verildiğini ifade etti.
Tartan atletizm pistinin ışıklandırmalı futbol sahası yer tesliminin yapıldığını belirten Vali Demirtaş, “Karaali dolmuş durağı yanındaki eğri çayı parkı içindeki 35 bin metrekare alan üzerine tartan atletizm pisti, ışıklandırmalı sentetik çim saha ve Atatürk Stadyumunun zemin değişimi ile çevresinin sentetik koşu parkuru yapılması ile ilgili projelerin yer teslimi yapılarak önümüzdeki günlerde işe başlanacak. Yaklaşık 4 milyona 300 Bin TL’ye mal olacak bu yatırımların Adıyaman’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
Editör: Adıyaman Haber