Niğde’de düzenlenen etkinlikte olmaktan son derece keyif aldıklarını dile getiren Adıyaman Masterler Spor Kulübü başkanı Mehmet Güneş; “Niğde Veteranlar ekibinin daveti üzerine 7-8 Eylül tarihleri arasında Niğde belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ‘Yarım Elma Gönül Alma’ Medeniyetleri birleştiren futbol şölenine katıldık. İlimizi 40 Yaş ve 50 yaş olmak üzere iki ayrı takım ile temsil ettik. Her iki takımımızda ilimize ve derneğimize yakışır bir şekilde sahada mücadele ettiler. Biz buradan Niğde’ye giderken de, katılmış olduğumuz diğer turnuvalarda da üyelerimizden tek isteğimiz olmuştur bizim için önemli olan sahada alınan sonuç değil, bizim için önemli olan sahadaki mücadelemiz ve spora yakışır bir şekilde ilimizi temsil etmemizdir. Ekip olarak turnuvada ilimize ve MASDER ailesine yakışır bir duruş sergiledik. Sahada başlayan dostluklar, güzellikler gece düzenlenen etkinlikle devam etti. Tabi Adıyaman Masterler denince hangi ile gitsek bize ilk sordukları şey, Çiğköfte olacak mı, bizde her zaman hazırlıklı gidiyoruz ve gittiğimiz her ilde Adıyaman Çiğköftesi yoğurup ikram ediyoruz. Kısacası turnuva bahana, müsabakalardaki ve sonrası dostluklar şahane diyerek Niğde ilinden çok güzel bir şekilde ayrıldık. Kısmet olursa Niğde Vetaranlar takımını da bizde Adıyaman’da ağırlayacağız. Bu vesileyle, bizleri Niğde iline futbol şölenine davet eden Niğde Belediye başkanı Emrah Özdemir'e, Niğde Veteranlar Dernek Başkanı Harun Akarsu'ya, Genel Kaptan Yavuz Durumer'e ve düzenlenen gecede bizleri yalnız bırakmayan Niğde AK Parti Milletvekili Selim Gültekin’e ve turnuvaya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Masterler Takımında Top Koşturan Mesut Kınacı'da yaptığı açıklamada; "Adıyaman'ın sahip çıkmadığı değere Niğde sahip çıktı. Takımı için canını dişine takarak, on dakika ara ile 40 ve 50 yaş masterler takımlarında oynayarak, dayanıklılık örneği sergilerken, attığı goller ve yaptığı asistlerle ne kadar üretken olduğunu bir kez daha kanıtlayan Bay Gol (Yaşar Bayram), takım arkadaşlarının yanısıra rakipten de övgü aldı. Niğde Belediye başkanı ve milletvekilinin de katıldığı "yarım elma gönül alma" gecesinde Bay Gol, Türk bayrağı ve Atatürk'ün resminin işlendiği halı ile ödüllendirildi. Niğde sokaklarında tanınan Bay Gol. Adıyaman semalarına ismini altın harflerle yazdırmıştır kanaatindeyim. İyi ki varsın Bay Gol sevgi ve saygılarımla"

40 yaş ve 50 yaş takımların mücadelesinde sporun güzelliği ve dostluğu ön plana çıktığı buluşmada Niğde Bedesten Çarşısı’nda verilen akşam yemeğinin ardından, Niğde AK Parti Milletvekili Selim Gültekin ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Adıyaman Masterler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güneş’in yapmış olduğu çiğ köfteden tattılar. Gece takımların hediye takdiminin ardından Adıyaman ve Niğde yöresinin türküleri ile gece son buldu.

Editör: Adıyaman Haber