Son günlerde ilimizde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yayınlanan çimlendirilme çalışmaları devam eden Adıyaman Atatürk Stadyumunun futbol müsabakalarına açılması haberleriyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.

Öncelikle çimlendirilme çalışmaları devam eden Adıyaman Atatürk Stadyumunun futbol müsabakalarına açılması ile ilgili işi üstlenen yüklenici firmadan teknik rapor istenmiştir.

Yüklenici firmadan alınan teknik rapor sonucunda; Adıyaman Atatürk Stadyumunda çalışmaların devam edildiği ve geçici kabul işlemlerinin başlatılmadığı belirtilerek, yapım süresi devam eden stadyumun mevcut haliyle futbol müsabakalarına açılmasının büyük bir hasar oluşturabileceği gibi, teknik açıdan da uygun görülmediği ifade edilmiştir.

Devam eden çalışmaların bitirilmesi ile birlikte hiç bekletilmeksizin Adıyaman Atatürk Stadyumu futbol müsabakalarına açılacaktır.

Ayrıca, Valilik olarak her alanda olduğu gibi, spor alanında da Adıyaman’a hizmetin en iyisini sunmanın gayreti içerisindeyiz. Adıyaman’da spor yapılabilecek alanların sayısının arttırılması ve gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla çalışmalarımızı her geçen gün artırıyoruz.

Bu bağlamda, hükümetimizin desteğiyle Adıyaman’da sporun geleceği adına önemli yatırımlar hayata geçirilmektedir. Devam eden spor yatırımları tamamlandığında Adıyaman ulusal ve uluslararası alanda birçok etkinliğe ev sahipliği yapmış olacaktır.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

ADIYAMAN VALİLİĞİ

Editör: Adıyaman Haber