İstanbul’da 07-11 Mart tarihleri arasında Türkiye Karate Federasyonun tarafından düzenlenen ve 34 ülkeden 91 hakem adayının katıldığı Dünya Karate Hakemlik Sınavı'na Adıyaman’dan katılan İsmail Günay, Dünya Karate Federasyonu (WKF) Kumite B hakemi olmaya hak kazandı. 

Dünya Karate Hakemi İsmail Günay ve Adıyaman Karate İl Temsilcisi Musa Tepe Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş'i ziyaret ederek sohbet etti.  

İl Müdürü Fikret Keleş, burada yaptığı konuşmasında, "İstanbul'da yapılan sınavda başarılı olarak WKF Kumite B hakemi olmaya hak kazandı. Adıyaman’da sporcuların yetiştirilmesinde büyük emekleri olan İl Temsilcisi Musa Tepe ile Dünya Karate Hakemi olan İsmail Günay’ı tebrik ediyorum."dedi.

Adıyaman’dan dünya çapında hakemlerin yetişmesi ilimiz için bir gurur kaynağıdır diyen Keleş,"Tüm branşlarda spor faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ilimizde sadece milli sporcular değil aynı zamanda milli hakemlerle dünya çapında adımızı duyurmayı başarıyoruz. İsmail Günay kardeşimizin gelecekte çok büyük şampiyonalarda hakemlik yapacağına inanıyor, başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha