Daha önce ilde faaliyetlerini sürdüren 18 amatör futbol takımına 3 bin 500’er TL maddi destekte bulunan Adıyaman Belediyesi, şimdi de aldığı meclis kararıyla ilimizi BAL Liginde temsil eden Adıyaman 1954 Spor’a 30 bin TL nakdi destekte bulunma kararı aldı.

Adıyaman’ı profesyonel ligde temsil etmek için Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de başarı sonuçlara imza atan ve aldığı seri galibiyetlerle sezonun ilk yarısını grubunda lider tamamlayan Adıyaman 1954 Spor’a destek olmak için bu kararı aldıklarını açıklayan Adıyaman Belediyesi yetkilileri konu ile ilgili, “Türkiye Bölgesel Amatör Ligi 2. Grupta elde ettiği başarılı sonuçlarla ilimizi en iyi şekilde temsil eden Adıyaman 1954 Spor Kulübü’nün ihtiyaçlarını karşılaması için, 5393 Belediye Kanununun üçüncü bölümü 14. maddelerinin değişik (b) bendinin 12-11-2012-6360/17 nolu, “Gerektiğinde spora teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapar ve gerekli desteği sağlar” maddesi gereğince Adıyaman 1954 Spor Kulübüne 30 bin TL nakdi yardım yapılmasına ve deplasmanlara gidildiğinde araç tahsis edilmesine karar verildi” bilgilerini verdiler.

Adıyaman Belediyesi Meclisi tarafından alınan destek kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu öncülüğünde belediye meclis üyelerine teşekkür eden Adıyaman 1954 Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Koç ise yaptığı açıklamada, verilen bu desteklerle hedefleri olan 3. Lig yolunda daha güçlü ilerleyeceklerini dile getirerek, “Adıyaman’ımızı profesyonel ligde temsil edebilmek için sezonun ilk yarısında var gücümüzle mücadele ettiğimiz ve önemli bir ivme yakaladığımız Bölgesel Amatör Lig’de bu hafta başlayacak olan sezonun ikinci yarısında da aynı başarıyı yakalayabilmemiz için desteğe ihtiyacımız vardı. Bu anlamda gerekli duyarlılığı gösteren Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu’ya ve belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu destekler devam eder ve birkaç yıl içerisinde Adıyaman’ımızı 2. Lig’de yada 1. Lig’de temsil eden bir takımımız olur. Ayrıca deplasman maçlarımız için taraftarımıza tahsis edilmesine karar verilen araçlar için de ayrıca belediyemize teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlikle başarı bize hiç uzak değil” diye konuştu.

PHA

Editör: Adıyaman Haber