Geçen sezon İşitme Engelliler Deplasmanlı 1. Futbol Lig’inde fırtına gibi eserek şampiyon olan ve Turkcell Sağırlar Futbol Süper Ligi’neçıkan Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı, bu hafta başlayan Süper Lig’in ilk maçında kendi evinde karşılaştığı Karşıyaka Duymazlar Spor Kulübünü 3-1 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.
Altınşehir Mansur Yardımcı Stadında oynanan ve taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçın ilk yarısı her iki ekibinde orta saha mücadelesiyle geçti. 5. dakikada Mustafa ve 10. dakikada Ceyhun’un attığı karşılıklı gollerle ilk yarısı 1-1 sona eren maçın ikinci yarısında daha istekli olan taraf Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı oldu. 70. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Adıyaman Belediyesporlu Mahmut takımını 2-1 öne geçirdi. 83. dakikada sahneye çıkan Hasan attığı golle hem Adıyaman Belediyesi İşitme engelliler Futbol Takımını iki farklı skorla öne geçirdi, hem de maçın sonucunu tayin etti.
Maç sonunda bir değerlendirmede bulunan ve Süper Lig’in ilk maçından galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımının başkanı ve kaptanı Mahmut Zafer Taştan, galibiyeti tüm taraftarlarına ve kendilerine her zaman destek olan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya armağan ettiklerini söyledi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha