Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan, 08-12 Kasım tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde Türkiye geneli 36 il, 86 kulüpten 451 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda Adıyaman’ın rekor kırdığını söyledi.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ"

İl Müdürü Keleş, ”Adıyamanlı sporcularımızın başarı ile mücadele ettiği müsabakalara katılan 5 sporcumuz bu yarışmalarda Minik Erkekler kategorisinde Tüfek atışlarında Türkiye rekoru egale edilmiştir. Daha önce de Türkiye rekoru Adıyaman ilinden Rahmetullah Kemal Ersoy'a aitti ancak Ahmet Muhammed Tekdal 282.8 puan artarak Türkiye rekorunu egale etmiştir" dedi. 

 Adıyaman'ın son üç yarışmada Türkiye rekorunu üst üste kırarak ayrı bir başarı sağladığını ifade eden Keleş, "Böylece ilimiz atıcılık sporcularından Ahmet Muhammed Tekdal Türkiye şampiyonu ve Rahmetullah Kemal Ersoy Türkiye ikincisi olmayı başarmıştır. Ben ilimiz adına genç sporcularımızı elde ettikleri şampiyonluklardan dolayı kutluyor, sporcularımızın yetiştirilmesinde emeği geçen antrenörlerimize ise teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha