Ziyarette 3.Lige giden yolda yaşananlar ve Adıyaman 1954 Sporun gelecek hedefleri konuşuldu.

Tutdere, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adıyaman'ı BAL Liginde temsil eden iki takımın 3. Lige yükselmesinden memnun olduğunu kaydetti.

"Kahta Sporumuzun ve sonrasında verdiğimiz topyekun mücadele ile Adıyaman 1954 Sporumuzun 3. lige yükselmesi ilimizde müthiş bir heyecan uyandırmıştır"şeklinde ifade eden Tutdere, şunları kaydetti:

Her iki takımımızdan da beklentimiz her sene bir lig atlayarak daha iyi yerlerde ilimizi temsil etmeleridir. Gerek milletin kürsüsünden bizlerin dile getirmesi, gerekse kulüp başkanımız, yöneticilerimiz, taraftarlarımız, milletvekili arkadaşlarımız ile bütün hemşehrilerimizin ısrarlı tutumları sonucu Adıyaman 1954 Sporumuza hakkı teslim edildi. Ben bir kez daha iki takımımızın yöneticilerini ve taraftarlarını kutluyor, bu süreçte emeği olan herkese her şeyden önce bir Adıyamanlı olarak teşekkür ediyorum."

TBMM Genel Kurulu’nda Adıyaman 1954 Spor atkısı ile yaptığı konuşmasına da değinen Tutdere, "TBMM Kürsüsünde Adıyaman 1954 Spor’umuzun atkısını takarak Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Bakanlığa çağrı yaptığımda, Genel Kurul’da bulunan bütün partilerin temsilcileri ve genel kurulu yöneten Meclis Başkanvekili dâhil olmak üzere herkesten müthiş bir destek gördük. Çünkü pek çok ilimiz veya ilçemizin takımı da bizim gibi aynı dertten muzdaripti. Sürecin başından bu yana hep dile getirdiğimiz gibi o zamanda Bal Liginin ikincilerinin hak kaybı yaşamaması adına 3. Lig’de yeni bir grup oluşturularak ikinci sırada bulunan takımların da bir üst lige yükseltilmesini istemiştik. En nihayetinde başta kulüp başkanımız Sayın Sait Aybak, yönetim kurulu üyeleri, taraftarlarımız ve katkı sunan bütün hemşehrilerimizin de emekleriyle bu çağrımız karşılık buldu ve ikinci takımımız da bir üst lige yükseldi. Artık bütün beklentimiz takımlarımızın daha özverili ve daha mücadeleci bir şekilde daha iyi yerlere gelmesi olacaktır."ifadelerini kullandı. 

Adıyaman 1954 Spor Kulübü Başkanı Sait Aybak, süreci ve gelecek hedeflerini değerlendirdiği açıklamalarında, bu süreçte sporun birleştirici gücüne Adıyamanlılar olarak şahitlik ettik. Sayın vekilimize bu süreçte bizlere sunmuş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Adıyamanlılar olarak birlikten güç doğar anlayışıyla hareket ettik ve mücadelelerimiz sonucunda hakkımızı aldık. Bu süreçte herkes elinden gelen fedakârlığı yaptı.Birbirimizi motive ederek, birbirimize katkılar sunarak sonuca ulaştık. Kulüp olarak hedeflerimiz doğrultusunda inşallah her sene bir basamak atlayarak Adıyaman 1954 Sporumuzu hak ettiği yere getirmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Bu anlamda bizlere her daim destek olan milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Tutdere’ye ve tüm Adıyaman halkına şükranlarımı sunuyorum." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha