Adıyaman Üniversitesi Spor Salonunda 2 gün suren ve müthiş bir atmosferle başlayan Halk Oyunları yarışmalarına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve THOF Yönetim Kurulu Başkan Vekili Remzi Kaya katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Türkiye’nin farklı illerinden gelerek kültürümüzü, düğünlerimizi, sevinç ve hüzünlerimizi, yeri geldiğinde bütün duygularımızı ortaya koyan halk oyunları gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük mirastır. Gençlerimize eğitim veren antrenörlerimizi bu önemli görevi layığı ile yaptıkları için kutluyorum. Bir kültür başkenti olan ilimizde ülkemizin farklı bölgelerinin farklı kültürlerini dansları, kıyafetleri ile bizlere sahneleyen halk oyunları ekiplerimizi, kulüplerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.
İl Müdürü Keleş, “Adıyaman’ın tanıtımına katkı sağlayan ve bu organizasyon sayesinde ilimize gelen binlerce gencimiz şehrimizi, kültürümüzü ve insanımızı da yakinen tanıma fırsatı bulmuştur. Bizler bütün federasyonların en büyük organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya ve misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya her zaman hazırız” dedi.
Yarışmalar sonrasında dereceye giren ekiplere protokol tarafından kupaları verildikten sonra, şampiyonluk sevinci yaşayan ekipler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha