Yine yeniden farklı problemlere değinmek için bilgisayarın başındayım. Önümde klavye, aklımda, yazacaklarımı en iyi şekilde ifade etme telaşı.

Hangi cümleyi, hangi özne ile başlatsam, hangi yüklem ile bitersem, hangi tümleç ile tamamlasam diye kafamın içinde yazip yazıp siliyorum.
Bugun ki yazımda kaldırımlara değinmek istiyorum aslında, kaldırımları süslemeyen ağaçlara da değinmek istiyorum, sonra camdan duraklara, hatta demokrasi parkının önünü kapatan değişik değişik konteynırlar sebepli sorunlara. Sorunlar o kadar fazla ki nereye değinsem, diğer taraf sahipsiz kalıyor gibi hissediyorum, öncelik konusunda bende şaşırıyorum.

Belki bir yaraya parmak basar, bir sorunun çözülmesinde farkındalık oluşturacak bir dokunuşum olur diye umuyorum.


Asıl konudan yine uzaklaştım. Eminim ki yetkililer dışında herkes kaldırımların acınası halinin farkında. Bende yetkililer fark etsin diye bu yazıyı kaleme alıyorum. Buradan bu kaldırımlardan sorumlu belediye bünyesindeki müdürlüğe seslenmek istiyorum. Bu söyleyeceklerim ara sokaklar için değil bizzat ana cadde için geçerli. Düşünün ki ana cadde bu haldeyse ara sokakları anmak, ara sokaklara değinmek bile istemiyorum.


Özellikle Ocak ayında yaşanan kar yağışı sonrası kalan sağlam kaldırımlarımızda bozuldu, yerinden söküldü. Evet bunlar normal karşılanabilir, normal olmayan bozulan kaldırımların, kaldırım taşlarının yenilenmemesi, düzeltilmemesi ve estetik görüntüden çok uzak olması.

Rica ediyorum kaldırımlardan sorumlu sayın yetkili Altınşehirden başlayıp 400 yataklıya kadar çift taraflı bütün kaldırımları kontrol etsin. Çoğu yerde kendinizi survivor engellerini aşarken buluyorsunuz.

Çok daha iyisini hak ediyoruz vatandaş olarak.

Sonuçta belediyenin temel görevi yol, kaldırım, temiz su temini, ulaşımı rahatlatmak, ağaçlandırma yapmak, durak bakım ve temizliğini sağlamak, şehri tanıtmak gibi temel birkaç görevi var.

Kimseden ekstra bir şey talep etmiyorum. Olması gerekenlerin ivedilikle yapılmasını ve oldurulmasını  sadece talep ediyorum. Hepsi bu.
Sözün özü şehrimizi ufak dokunuşlarla güzelleştirebilirsiniz. Adıyaman belediyesi olarak görevlerinizi yerine getirmenizi umuyorum.