Sosyal medya günümüzün en büyük iletişim araçlarından biridir. Bundan dolayı, çalışan bir insanın sosyal medyadan kendini uzak tutması ciddi bir kitle ile iletişime geçmeyi reddetmesi demektir.

Sosyal medya facebook, instagram, twiter, tumblr daha sayamadığım birçok yerde milyonlarca insana ulaşıyor.

Üstelik ulaştığı kitlenin birçok şahsi bilgisine de sahip. Bir nevi bilgi havuzu oluşturuyor. Bundan birkaç yıl önce bir üniversiteden eğitim için davet aldım. Bir hafta sonra davet iptal oldu. Sebebi sosyal medyada olmayışım. Bunu da başarı ile bağdaştıran zihniyet.

Kimler sosyal medya kullanıyor peki? İş adamı, iş kadınından tutunda, evde canı sıkılan amcaya, teyzeye kadar kullanan büyük bir kitle var. Kişisel olarak, sosyal medyada olmayı sevmemekle beraber, günümüzün getirdiği koşullar bunu olmazsa olmaz hale getirmiştir.

Şimdi eğitimci bir yazar olarak sosyal medyamda tanımadığım yüzlerce insan var. Sosyal medyanın bir amacı da dünyanın her yerinden insanlarla paylaşımda bulunabilmeniz ve ürününüzü ulaştırabilmeniz. İster benim gibi yazdığınız bir kitap olsun, isterseniz fasulye satın aynı şey. Ve büyük bir imkân.

Bir de madalyonun arka yüzü var. Sosyal medyada gerçek kişiliğini gizleyerek, egolarını tatmin etmek isteyen insanlarla dolu.50 yaşında adam 20 yaşındayım yazıp, internetten bulduğu bir film yıldızının resmini veya gençlik resmini kullanarak, evladı yaşındakilerle farklı bir iletişime geçiyor. Yâda kadın ismi kullanan erkekler daha çok kadın arkadaş edinme derdinde. En kötüsü de küçük çocuklar yaşını büyük yazıp sosyal medya gibi karmaşık bilinmez bir dünyada yalnız başına geziyorlar. Dedesi yaşındaki adamlar da bunlarla iletişime geçip (masal anlatmıyor tabi) sapıkça düşüncelerini eyleme geçirmeye başlıyor.

Peki, bunu psikolojik sebepleri neler? Tabi ki farkında olmadığımız, ya da bastırılmış ruh dünyasında sinen kişilikler meydanı boş bulunca maskeler düşüyor. Ardındaki şeytan ortaya çıkıyor. Kişilikler ve maskeler ayrı bir yazı konusu.

Sonuç olarak sosyal medyada düzgün fikirlerini paylaşanlar, birçok hizmeti ayağımıza kadar getirme imkânına sahip olmakla, o mecrada taşlı dikenli (ne amaçla orda olduğu belli olmayan zararlı kişiler)yollardan yara almadan geçmesi kolay değil.

Güzelliklere destek olup, zarar verenlere tepkimizi verip şikayet edelim ki, daha temiz bir sosyal ağda, düzgün insanlara güzellikleri ulaştırabilelim.