Aile her şeyden önce kişiler arası iletişimdir. İnsanlar birbirlerinin farkına vardıkları anda iletişim başlar. Gerçek iletişim bir kimsenin anlatmak istediğini, karşısındakinin iç dünyasına ulaştırabilmesidir.           

 Evlenecek kimseler, birbirlerinin, kılık ve kıyafetlerine hatta maddiyat ve fiziksel özelliklerine göre değil; ruh güzelliği, ahlak anlayışı ve karakterine göre karar vermelidirler.

Kadın ve erkeğin birbirine olan ilgisi sadece dünyevi hayatın ihtiyacından gelmiyor. Kadın kocasına ahiret hayatında da arkadaştır.

Karı kocanın mutluluğu karşılıklı güven, saygı ve sevgi ile olur.

 ‘Haneye, içindeki insanlara göre ‘ev ’denir. Bir evdeki kişiler evde oturanların paylaşımları ölçüsünde mutlu olurlar. İnsan, evinde insanca yaşar; ev de, içindeki insanlarla ev olur.

Aile toplumun çekirdeğidir. Bir toplumu değiştirmek istiyorsanız aileden başlayın. Aile değerleri ve temeli sağlam olan bir milleti dağıtmaya kimsenin gücü yetmez.

Bir evdeki dağınıklık ve döküntü, o evdeki insanların depresyon ve psikolojik sıkıntılarla mücadele ettiğini gösterir.

Sağlam ve geliştirici bir evliliğin sırları nelerdir?

Çevremize baktığımızda birçok aile yıkılma tehlikesi yaşıyor. Kadın mutsuz, erkek mutsuz, çocuklar mutsuz. Peki, eskiye oranla neler değişti; insanlar mutlu olamıyor, boşanma oranı arttı. Artık geçim derdi yok. İnsanlar birçok şeyi elde edebiliyor.

Anne-babalarımıza dönelim onları zor şartlarda birbirine kenetleyen neydi? Aralarında ki sevgi, saygı farkında olmadan yaşadıkları son görüşte aşk. İlk görüşte aşkı duymuştuk da son görüşte aşk neymiş? Genelde görücü usulü evlenen atalarımız için ilk görüşte aşk veya flört yoktu. Dolayısıyla yapmacık hareketler, sahte sözcükler de yoktu. Ailelerin iyi tanıdığı, birbirine uygun gördükleri kişiler evlilik için adım atıyordu. Onlar yaşarken âşık oluyordu. Aşk, sevgi geçici şeylere bağlıysa(dış güzellik, para… vs.)sönmeye mahkûmdur. Karşınızda ki insan namuslu, ahlaklı, saygılı ise en çirkin surat bile sizin için dünyanın en güzeli olabiliyor.

Yapılan istatistiklere göre kadınların onda dokuzu dışarıdaki erkeği kocasından iyi görür. Yirmi erkekten on dokuzu dışarıdaki kadını karısından iyi görür. Erkek kadına; kadın da erkeğe emanet. Bunun bilincinde olarak herkes evinde ki emanete sahip çıksın.

DİKKAT EVİNİZ DE MİSAFİR VAR.

IRMAK SUNA BİNİCİ