“Davamız” adlı siyasi kenetleme metoduyla, taraftarlarını aynı yörüngede yürüten, ambargo yöntemiyle uyguladığı din soslu milliyetçi kükremeler şiarıyla taraftarlarını kenetleyen merkez sağ, giderek otoritesini yaygınlaştırıyor! Solun ilahi mesajlarla öcü gösterilmesi argümanı muhafazakar Türkiye rol modeli için kullanışlı bir maşa! İçe içe geçmiş bir çok etken vasıtasıyla görünürlüğü azaltılan, eğitim seviyesiyle uyumlu motivasyonların güç birliği neticesinde sol hiç iktidar olmadan sürekli yıpratılan konuma erişti! Bahçedeki korkuluk kostümü sol için biçilmiş kaftan! Telgrafın tellerine birikenler ise her şeyin farkında!
Asgari ücret çerçevesine mahkum edilen, eğitim seviyesiyle lider kutsayan, bilinç düzeylerinden soyutlanmış edilgen standartlarla hayatını sürü psikolojiyle ikame eden bu günün gönüllü özgürlük feragatçileri, SAĞ’ın din istismarına bekçilik görevleriyle SOL’un müslüman ülkede bahçedeki korkuluk rolüne mahkum edilmesine araç olmuştur. Aynı kostümle sürekli öcü gösterilen solun, dönemine göre kullanışlı kostümler giyen sağın yarı ilahlaştırılmış muktedirlerince, feodal toplumun sömürülmeye açık özellikleri kullanılarak yaratılan hengame içinde kendine yer bulamaması tarihin sorgulamayan Türkiye’ye ironik bir hediyesi olsa gerek!
SAĞ’ın SOL’u din düşmanı gösterip davamız adı altında muhafazakarları tutkalla bir arada tutma refleksleri, gelişimin önünde set olan iktidarları ortaya çıkarmış, teknoloji ve bilgi çağında donanımsız, yerinde patinaj yapan oligarklara teslim bir Türkiye fotoğrafını ortaya çıkarmıştır. Kendini toplumun kan değerlerine uyduramayan, doku uyuşmazlığı sorunu nedeniyle halkın indinde değer bulmayan SOL’un, özünden koparak feodal toplum etiketlerini künye yapma girişimleri SAĞ’ı daha da büyütmüş, topyekün kalkınma referansları es geçilmiş, taklit metotlarla aynı yörüngede güdülenmiş günü kurtaran SOL profil esaretini yaratmıştır.
Oluşturdukları sihirli din maşasıyla, tebaalarını cennete yolculuk umuduyla kamyon kasalarında yokluğun pençesinde kıvratmalarına rağmen, yığınların hafızalarında zinde tuttukları geçmiş ve gelecek korkuları üzerine bina ettikleri kirli dünyalarında, solu köşeye sıkıştıran anlayışlarla, havuzlarına altın suyu akıtıyorlar. Eleştiri oklarının ucuna anında taktıkları zehirlerle SOL’u her şeye sebep gösteren, trol ruhlu amigoların emeğin, alın terinin sömürülmesine, menfaat yuvalarına gelebilecek tehlikeleri ortadan kaldırmaya teşne ve hayatın tüm safhalarını cehaletin renklerine boyamaya yeminli oldukları çok açık!
SOL düşünce platformların şu çöküş döneminde sağ siyasetin ağlarla ördüğü tüm katmanları kurtarmak için günlük sığ siyasetin dehlizlerinden kurtulup, toplumun yapısını hesap ederek, uzun vadeli strateji geliştirmesi zaruridir. Sol Din baronlarının oluşturdukları heyulanın altından çıkıp, sosyolojik katmanları ikna çabalarına girişmeli, temel hakların siyasi istismarcıların tekelinden kurtarılması önceliğini kamuoyuyla paylaşmalıdır. Sol emekçilerinin arasına sızan, yaşam biçimleriyle halkı korkutan kuzu postuna bürünmüş kurt sülüklerin dezenfekte edilmesi yeni bir başlangıcın emaresi olmalıdır.
Türkiye’nin acilen gerçek demokratlardan oluşan sol fikirli bir iktidara ihtiyacı olduğu açıktır. Eşitliğin, emeğin hayatın tüm safhalarında kokuşmuş düzenlerin yeniden tesisi, muasır medeniyet idealinin gerçekleşmesi ancak bu şekilde olanaklıdır. Dini lekeleme gayretlerine, istismar edip, keselerini şişirenlere, “SOL” düşünce platformlarının en yakın seçimde oluşturacakları çok yönlü bir iktidar vasıtasıyla “bahçelerdeki korkuluk” yerle bir edilmelidir. Sol Türkiye’nin kalbi olmalıdır. Zira beyin bunu emreder!
DİPNOT:
Bir gün fareler bir araya gelirler ve baslarina musallat olan bir kediden
kurtulma planları yaparlar. Pek cok fikir öne sürülür. Hic biri kabul görmez.
En sonunda genç bir fare kedinin boynuna bir ÇAN asmayı önerir. Böylece kedi
kendilerine yaklaşırken, farkına varacak ve kaçabileceklerdir. Bu oneri
fareler tarafından alkışlarla onaylanır.
Bu arada, bir köşede sessizce onları dinlemekte olan yaşlı bir fare ayağa
kalkar ve bu önerinin cok zekice oldugunu, basarili olacagindan hic kuşkusu olmadığını belirtir. " Fakat " der. " Kafamı bir soru kurcalıyor. Aramızdan
kim kedinin boynuna can asacak ?
Türkiye’yi KİM kurtaracak !