Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen YRP’nin tanıtım toplantısına, YRP Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir, kalabalık bir heyetle birlikte katılım sağladı.

Milli görüş camiasının önemli simalarından, merhum Ebakan’ın yol arkadaşları Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, eski Refah Partisi Genel Başkanı Ahmet Tekdal ve Osmanlı padişahlarından Sultan Abdulhamit Han’ın torunu Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu salonda YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yanında yer aldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan lansman toplantısında, partinin tanıtım filmi izletildi. Tanıtım filmindeki bazı bölümlerde ekrana merhum Necmettin Erbakan yansıyınca, salondaki coşku doruğa çıktı.

Fatih Erbakan, mitingde yaptığı konuşmasında vaatlerini sıraladı. Özellikle asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına vurgu yapan Erbakan, gelir adaletini sağlayacaklarının sözünü verdi ve “yaşanabilir bir Türkiye için ‘rüşvet, yolsuzluk ve talandan, ateşten kaçar gibi kaçacağız” dedi.

"Biz kavga için değil, uzlaşı için varız" söylemiyle devam eden Erbakan, konuşmasında şunları aktardı:

“Bizim iktidarımızda bireyler ve bölgeler arasında mutlak adalet tesis edilecektir. Milli gelirin reel olarak arttırılması, seksen milyon vatandaşımıza adil bir şekilde yansıtılması için her türlü tedbir alınacaktır. Vergi sistemi; adil, basit, formalitesiz bir şekilde yeniden düzenlenecektir. Vergi oranları mümkün olan en alt seviyeye indirilecek, haksız vergiler derhal ortadan kaldırılacaktır. Toplam vergiler içinde dar gelirliden alınan vergilerin oranı adalet ilkesinin gerektirdiği noktaya indirilecektir. İşçi, memur ve emeklilerimizin maaşları üzerinden alınan vergiler sıfıra indirilecektir.”

AK PARTİ İKTİDARINI TEBRİK ETTİ.

3 temel hedef bakımından Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma bakıldığında, son 16 senedir iktidarda bulunan iradenin inanç özgürlüğünün sağlanması, askeri vesayetin ortadan kaldırılması, altyapı ve üstyapı hizmetleri, ihtiyaç sahibi olanlara sosyal yardım yapılması, yeni hastanelerin inşa edilmesi gibi son derece önemli hizmetler hayata geçirdiğini ifade eden Erbakan, “Bunların hepsini takdir ve tebrik ediyoruz. Bizler bu ülke için kim taş taş üstüne koyarsa hakkını teslim eder ve tebrik ederiz” diye konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞ YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE'DİR”

Fatih Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat bütün bu hizmetlerin yapılmış olması ne kadar faydalı olsa da takdire şayan olsa da Milli Görüş’ün tam manasıyla uygulandığı anlamına gelmiş midir? Milli Görüş’ün bütün hedeflerine tam manasıyla ulaşıldığı anlamına gelmiş midir? Şunu özellikle belirtmek isterim ki Milli Görüş, sadece inanç özgürlüğü, sadece imam hatip, Kur’an kursu ve başörtüsünden ibaret değildir. Milli Görüş, sadece altyapı üstyapı hizmetlerinden, belediyecilik hizmetlerinden ibaret değildir. Milli Görüş, her şeyden önce yaşanabilir bir Türkiye’nin kurulması demektir.”

“YENİDEN REFAH TÜRKİYE'NİN DERTLERİNİN ÇARESİDİR”

Erbakan, şunları da kaydetti: “Yeniden Refah Partimiz, insanlığın çektiği bütün maddi ve manevi sıkıntıların müsebbibi olan Siyonizm mikrobunun tek ilacı ve antibiyotiğidir. Yeniden Refah Partimiz, yaşanabilir bir Türkiye’dir, yeniden büyük Türkiye’dir, yeni bir dünyanın teminatıdır. Partimiz, milletimizin gösterdiği büyük ilgi ve teveccühe cevap verebilecek düzeydeki programı ve projeleriyle, çözüm önerileriyle tertemiz, şaibesiz, samimi enerji dolu kadrolarıyla köklü geçmişinden gelen, 50 senelik Milli Görüş geleneğinden gelen tecrübesiyle Türkiye’nin dertlerinin çaresi, yeni vizyonu ve iktidar partisi olmaya aday partidir.”

Editör: Adıyaman Haber