Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz liderliğinde kurulan Adıyamanlı Yenilik Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Karakuş, bütün çocukların eşit bir eğitim hakkına sahip olması gerektiğini savunarak hükümete eğitim konusunda çağrıda bulundu.

Karakuş, yaptığı çağrıda, Yenilik Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yasayan ve eğitim gören, bütün çocukların eşit bir eğitim hakkına sahip olması gerektiğini savunduklarını kaydetti.

Mevcut düzen ve pandemi sürecinin çocukların eğitim almasını zorlaştırdığını belirterek Karakuş, şunları kaydetti.

"Kaliteli bir eğitim, yapılmamakta ve çocuklar arasında, arası doldurulamayan uçurumlar açılmaktadır. Ne yazık ki her öğrencinin evinde tablet, bilgisayar, telefon ve internet bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti imkanları olmayan öğrencilerin tablet bilgisayar ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamalı, diğer çocuklarla aralarında oluşan bu uçurumu yok etmelidir. Sistem tamamen öğrenciye dayalı bir sistem olmalıdır. Unutmamalıyız ki çocuklar bizim eserimizdir ve ülkeyi şekillendirecek ve ona yön verecek olanda gene onlardır."

Elif Karakuş kimdir?

1980 Adıyaman Gölbaşı Doğumlu olan Yenilik Partisi, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Elif Karakuş, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ve İlahiyat mezunudur.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 12 yıl kuran kursu öğreticiliği ve halk eğitim merkezinde 2 yıl usta öğreticilik görevlerinde bulundu. Merkezi Ankara’da bulunan TEKBİR-SEN Genel Başkanlığı, Kuran Kurslarından Sorumlu Genel Başkan yardımcısı olan Karakuş,  evli olup 4 çocuk annesidir.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha