Karakuş, mesajında tüm Müslüman aleminin Fetih gününü ve yeni yılını kutladı.

Bugün Mekke'nin fethinin 1390 yılını kutladıklarını belirten Karakuş, "Şüphesiz Allah, ağaç altında sana biat ederlerken inananlardan hoşnut olmuştur. Gönüllerinde olanı bilmiş, onlara huzur, güven duygusu vermiş ve onlara yakın bir fetih ve elde edecekleri birçok ganimetler nasip etmiştir. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. İşte bu gün Mekke’nin fethinin 1390 yılını kutlamaktayız."ifadelerini kullandı.

"Fetih insan kazanma, kalplere girme sanatıdır"

"Fetih bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılmasıdır "diyen Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden hakça bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir.

Fetih insan kazanma ,kalplere girme sanatıdır .Bizler parti olarak bu düsturla ilerleyip halkımızın yediden yetmişe ,hepsinin kalbine girip gönüllerini almayı kendimize düstur etmiş bulunmaktayız. Rasulullah efendimizinde dediği gibi kinle ,nefretle ,hırsla hareket etmeden gönül kazanarak yolumuza devam edeceğiz. Her kesimden insana kucağımızı açarak onların dertleriyle dertleneceğiz ve her zaman seven ve halkını  kucaklayan taraf olacağız. Evet Mekke’nin Fethi büyük fetihtir ve günümüz Müslümanlarının da bu büyük fetihten çıkaracağı çok önemli dersler vardır. Bu vesileyle bütün Müslüman aleminin Fetih gününü ve yeni yılını en kalbi duygularımla kutluyorum.
 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha