Karakuş mesajında, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü; tüm dünyadaki emekçi kadınların; kendilerini ailede, toplumda, siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda eşit bir birey olarak görmeyen zihniyetlere karşı dayanışma ruhuyla hareket ederek; toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının ihlal edilmesinin ortadan kaldırılması için gerekli eğitim, kültür, ekonomik ve yasal alanda çalışmalar yapılması taleplerini dile getirdikleri mücadele ve dayanışma günüdür."dedi.

"Siyasete hukuka, dünyaya ve yaşama dair sözümüz var"

Bugün yürütmekte olduğumuz mücadelede çok daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız vardır" diyen Karakuş, şu ifadelere yer verdi:

"Kadınlar olarak bizler başka bir dünyanın mümkün olabileceği çığlığını omuz omuza atmak durumundayız. Şiddetsiz, yaşam haklarına saldırılmadığı bir dünyada yaşanması istiyoruz. Bu durumun toplumda kadını güçlendirmeden mümkün olamayacağı düşünüyoruz. Güçlendirmek için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor ve yapılmasını da bekliyoruz.

Kadın hakları değil, kadınların insan hakları… soyut eşitlik değil, kadın lehine pozitif ayrımcılık… toplumsal ve siyasal görevlendirmelerde ehliyet ve liyakat ile yetinmek değil, bunların yanına 'kotanın' da konulması.

Bizler Yenilik Partisi olarak yüzde 50 kadın ve yüzde 50 erkek eşitliği ile kadınlarımıza partimizin her kademesinde görev vermiş bulunmaktayız .
Kadının toplumun her alanında istihdam edilmesi gerektiğini onlara fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini savunmaktayız .

Çünkü kadın ana kadın emek, kadın eş, kadın aş, kadın toprak, kadın üretim, kadın cennetin ayaklar altına serildiği tek varlıktır ..Bu nedenle artık ezilen, hakaret edilen hor görülen, öldürülen kadınların olmadığı bir dünya temennisinde bulunuyorum. 'Siyasete hukuka, dünyaya ve yaşama dair sözümüz var' diyerek devam ettiğimiz mücadelede bu farkındalık uğruna çabalayan tüm kadınların  8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bütün kadınlarımıza kutlu olsun."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha