Karakuş,  kadına yönelik işlenen şiddet ve cinayetlere yönelik yaptığı yazılı açıklamasında, "Dünyada ve Türkiye'de kadına şiddette ve kadın cinayetleri konusunda ne yazık ki; ülke olarak  üçüncü sıradayız." ifadesini kullandı.

Sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bireyler yetiştirebilmenin her şeyden önce aileden geçtiğini belirten Karakuş, ailesinde şiddet eğilimi olan ebeveynlerin çocuklarının fiziksel ve ruhsal olarak çöktüklerini ve ilerde de ailelerinde görmüş oldukları bu davranış boyutluluğunun kendilerine normal geldiğini ve aynı hareketi evlendiğinde ve yuva sahibi olduğunda eşine ve çocuğuna uyguladıklarını söyledi.

"Türkiye'de ne yazık ki cezalar yetersiz kalmaktadır"

Karakuş, açıklamasını şu şekilde taamladı:

"Sağlıklı bir toplum olmanın en öncelikli faktörü artık şiddete karşı durmaktan geçiyor. Kadına çocuğa ve yaşayan hiçbir canlıya uygulanmaması gereken bu hareketin yaptırımlarının olması gerekmektedir.Türkiye'de ne yazık ki, cezalar yetersiz kalmaktadır. Biran önce mevcut düzenlemelilerin yapılarak şiddet uygulayan bireyler için psikolojik tedavi uygulandıktan sonra en ağır cezalarla caydırıcılığın sağlanması gerekiyor."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha