Teşkilat çalışmaları kapsamında Adıyaman’a gelen 20., 21. Dönem Bayburt Milletvekili ve YRP kurucular kurulu üyesi Suat Pamukçu ile kurucular kurulu üyesi Av. Ahmet Cemil Yıldırım, partililerle bir araya geldi.

YRP İl binasında teşkilatlanma noktasında temayül yoklaması yapan kurucular kurulu üyeleri Pamukçu ve Yıldırım, partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştılar.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, katılımın üst seviyede olduğu gözlerden kaçmadı. Temayüle geçmezden önce tezahüratlar eşliğinde katılımcılara hitabeden Bayburt eski Milletvekili Pamukçu, konuşmasının başında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile Süleyman Demirel arasında geçen bir diyaloğu anlattı.

Pamukçu; “vaktiyle Süleyman Demirel, ‘Erbakan size maneviyat dağıtacakmış. Camiye girmiyor musunuz, namaz kılmıyor musunuz, mevlüt okumuyor musunuz, size karışan mı var’ şeklinde bir konuşma yapmıştı. Bunun üzerine Erbakan, Demirel’e, içi saman doldurulmuş kuş örneğini anlatarak şunları söylemişti:

“’Sergilerde falan görüyorsunuz, içi samanla doldurulmuş cansız bir kuş... Gagası var mı var, kanadı var mı var. Ama biz içi samanla dolmuş kuş değil, canlı kuş istiyoruz. Samanla dolmuş kuş başka, canlı kuş başka.’”

Bu veciz cümlelerle başlayan Pamukçu, YRP iktidarında canlı kuş misali topluma gerçek manada hizmet edileceğini belirterek; “bizden önceki iktidara güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür edecek, tebriklerimizi belirteceğiz. Daha sonra bakın şurayı eksik bırakmışsınız, ama biz bunu tamamlayacağız. Bakın siz başörtüsü meselesini çözdünüz. Oysa çözümü kalıcı hale getirmediniz. Biz bunu anayasayla kalıcı hale getireceğiz” dedi.

Akabinde YRP’nin kuruluş gayesini kısa ve öz bir şekilde izah eden Suat Pamukçu, konuşmasını sona erdirdi.

Editör: Adıyaman Haber