Avukat Muhammed Cihan Güvenç, tarafından başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Perre Haber Ajansını ziyaret eden Güvenç, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ülke siyasetinde sağ cenahta bir siyasi boşluk olduğunu aktaran Güvenç, "Sağda muhalefet olgusu olmaması sadece iktidar partisinin ülke yönetiminde siyasi arenaya hakimiyeti yeni bir siyasi oluşumun doğmasını zaruri kılmıştır. Dolayısıyla Meral Akşener ve arkadaşları bu süreçte yeni bir oluşum yapmak için, yeni bir oluşum teşekkül etmek için, çalışma arkadaşlar ile beraber ülke siyasetine yeni bir siyasi anlayışı getirmek için bu yola çıkmışlar. Ülkemiz demokrasisi ve siyasilerimiz için yeni bir renk anlayış getirecek bir kazanım olarak, kazanımlar hanesine yazılacaktır. Meral Akşener ve arkadaşlarının kuracakları yeni partiye bizler taşra da ne gibi destek verebiliriz. Ben de bu doğrultu da yaklaşık 2 ay gibi bir süredir Ankara’da çeşitli temaslarda bulundum. Ben de bu çorbaya nasıl bir destek verebilirim, bu taşın yerden kalkması için elimi nasıl atabilirim, bir çalışma içine girdim. Çevremdeki çalışma arkadaşlarım ile, burada çevremizdeki insanların nabzını tutmak suretiyle bir şeyler yapmaya çalışıyorum"dedi.

- ADIYAMAN HALKI DESTEK VERİYOR

Adıyaman halkının yeni oluşuma güzel bir teveccühühün olduğunu vurgulayan Güvenç, şöyle konuştu:

"Adıyaman’da yaptığım görüşmelerde şunu gördüm; hakikaten sahada yeni bir muhalif partinin olması ısrar ile bekleniyor. Hava, su kadar bence gerekli. Bugün ki konjektör yeni bir siyasi partinin doğumunu zorunlu hale getiriyor. Böyle bir siyasi partinin teşekkülü sahada sadece bir partiyi millet için sadece oy verme mecburiyetini egale edecekti. Sahada en azından bir diğer partiye yanaşmayı, oy verme şansını millete verecektir. Bu da aslında bir yönüyle milletimiz için bir partiye oy verme mecburiyetini egale edecektir. Saha da en azından bir diğer partiye yanaşmayı bir değer partiye oy verme şansını millete verecektir. Bu da aslında milletimiz için kazanımdır. Tabi bu işin zor yanı yok mu, var. Ankara’da Meral Akşener çalışma arkadaşları ile beraber Koray Aydın gibi bir çok değerli siyasetçimiz bu işe emek veriyorlar. En azından gönülden destek veriyorlar. Çalışıyor ve çabalıyorlar. Bizlerde bu konu da kanaatimce onlara taşra da gerekli destek vermeliyiz. Bu yönde Türkiye geneli çok ciddi bir talep var. Yeni siyasi partinin doğumu ısrarla bekleniyor. Bu doğrultuda bizde çorbaya bir tuz katabiliriz. Bunlara bizde taşradan, Adıyaman’dan bir destek verebiliriz. Ak parti’nin doğuşunda herkesi kucaklayıcı bir parti bekleniyordu, o gün ki şartlar AK Parti doğumunu zaruri hale getirmişti. AK parti doğdu" 

- BU PARTİNİN DOĞUMU ZARURİ OLDU

Bu oluşumun doğumun zaruri olduğunun altını çizen Güvenç,"Bugün siyasi konjektöre baktığımızda evet hakikaten sahada herkesi kucaklayıcı mahiyette, ülkemiz demokrasisine hizmet etmeye aday bir siyasi partinin doğumu yine zaruridir. Kaldı ki bu şartlarda yeni partinin doğumu mecburi hale getirmiştir. Ülkemizde, demokratik yaşamımızda tek bir partinin ülkeyi yönetmesi karşısında mutlaka ona muhalif bir partinin olması gerekir. Demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Fakat CHP bir muhalefet partisi olarak görevini yapmaya çalışıyor. Fakat sağ kesimde bir muhalefet partisinin olması zaruri, bu yönüyle bu partinin doğumu bu zaruretin sonucudur. Şuanki gündem, şuanki siyasi konjektör ülkemizdeki demokrasinin halk tarafından sorgulanmaya başlandığı bir dönemde böyle bir parti doğuyor. Bu süreçte başarılı olacağını, halk nezdinde bir karşılık bulacağını, halkın bu konudaki taleplerini karşılayacağını düşünüyorum. Bu partinin önderliğini yapan arkadaşlarımız Milliyetçi Hareket Partisinden yeteri kadar siyaset yapamadıkları kanaatine vardılar ki böyle bir siyasi oluşumu oluşturma yoluna gittiler. Mhp’nin tabanından bu yeni oluşuma çok ciddi bir teveccüh var. Ciddi bir katılım var. MHP'den ciddi ayrılanlar oluyor, kopmalar oluyor. Bunlar yeni partide ben nasıl yer alırım, bunlara destek verebilirim kaygısını taşıyorlar"şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha