Erken seçim kararının hükümetin bir kez daha eğitim sisteminin olmadığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Yargucı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı basın açıklamasında dün konuşulan, bugünde cumhurbaşkanı ağzından netlik kazanan bir erken seçim olacağı duyurulmasıydı. 24 Haziran. Belirttiğim gibi burada ilginç olan durum şu; Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümeti bir defa bir Milli Eğitim Politikalarının olmadığının ispatı var. Bugün 24 Haziran tarihi ile ilgili. Nedenine gelirsek; öğrencilerin sınav tarihi ile çakışıyor olması. Düşünün ki ülkeyi 16 yıldır yöneten bir Ak Parti hükümetinin aldığı bir erken seçim kararında, o aldığı günün ülkesinde çok hayati bir öneme haiz olan üniversite sınavına denk geliyor olmasından haberdar değil” dedi.

- BU ACINASI BİR DURUM

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararın acınası bir durum olduğunu vurgulayan Yargucı, şöyle konuştu:

“Bu hakikaten çok acınası bir durum. İçler acısı bir durum. Düşünün ki üniversite öğrencilerinin, moral, motivasyon ve konsantrasyon durumu var. Öğrenciler kendilerini o tarihe kilitlemiş durumdadır. Kimi öğrenci bunun için dershane, özel öğretmenler ve çeşitli etüt merkezlerinin bununla ilgili eğitimler alıyorlar. Ama ülkeyi yönettiğini zanneden birisi çıkıp diyor ki; ben erken seçimi Devlet Bahçeli ile görüştüm, erken seçim 24 Haziran belirliyorum. Ağzından çıkan kelime henüz ekranlarda yeni bize yansımışken, yüksek seçim kurulu bir düzenleme ile ilgili duyuruda bulunuyor ve diyor ki; üniversite sınavını biz başka bir tarihe aldık” -

- GENÇLERİMİZ, EĞİTİM SİSTEMİ İLE BU KADAR OYNANMAMASI GEREKTİĞİNİ AK PARTİ’YE HATIRLATACAKTIR

Gençlerin AK Parti hükümetine sandıkta gerekli cevabı vereceğini ifade eden Yargucı, “Biz 16 Nisan referandum öncesinde de tek adam rejiminin ne olduğunu anlatırken, ülkenin bütün kaderinin sosyal, siyasal, ekonomik, eğitimsel olarak, bütün kaderinin bir kişinin iki dudağı arasına bırakılmayacak kadar çok kıymetli ve önemli olduğunu söylediğimiz için biz 16 Nisan referandumunda vatandaşımızın hayır oyu kullanması gerektiğini vurgulamıştık. Ak parti hükümetlerinin eğitim ile olan kavgası 16 senedir hiç bitmedi. Ama eminim ki bununla ilgili en büyük cevabı da 18 yaşına girecek gençlerimiz ve 18 yaşını doldurmuş üniversite sınavına girmiş gençlerimiz, bunun demokratik hakları olan oy kullanma hakkını sandık başına giderek, böyle bir eğitim sistemi ile bu kadar oynanmaması gerektiğini AK Parti’ye hatırlatacaktır” açıklamasını yaptı.

- TÜRKİYE’DEKİ OHAL REJİMİ TEMEL İNSAN HAKLARINI GİDEREK ZAYIFLATIYOR

Ohal’le ilgili de değerlendirmede bulunan Yargucı şunları söyledi:

“Avrupa birliği ilerleme raporu duyuruldu. Bu raporda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa bu kadar sert, bu kadar resmen aşağılayıcı bir dil ve uslupla eleştirildi. Bunun temel nedeni de Türkiye’deki OHAL rejimi, temel insan haklarının giderek zayıflıyor olması. Özgürlüklerinin, özgürlük alanlarının giderek zayıflıyor olması, bu anlamda Avrupa Birliği İlerleme raporunun ana konusu bu. Düşünün AK Parti iktidarı hükümet olduğu zaman Avrupa birliği ile imzaladığı metinle birlikte güpe gündüz Ankara’da havai fişekler patlatılarak, bu kutlanmıştı. Şimdi içeride ve dışarıda ülkeyi yönetemeyen AK Parti iktidarıyla karşı karşıyayız. Nerede ise 16 yıldır. Şimdi erken seçim kararı niye bugün açıklandı. Yada erken seçim kararının vatana ihanet olacağını dillendirenler ne oldu da bugün erken seçim kararı aldık. Şimdi Suriye’nin genel yapısı ile ilgili çok ciddi bir dünya yansıması var. Suriye sadece Ortadoğu’daki küçük bir orta ölçekli devlet olarak bakmayın. Büyük Ortadoğu projesi dediğimiz bütün projenin şekillenmesi ile çok önemli bir yer ediniyor Suriye. Suriye’deki son Avrupa birliği bazı ülkeleri Amerika Birleşik Devletlerinin ortak saldırısıyla Miraç Kandilinin hemen ertesinde bombalanması, bazı hesapları geri tepti. Bu Suriye’de yepyeni bir döneme milat oldu. Varlık sebebini Suriye üzerinde bir yaptırım gücü olarak kullanmaya çalışan AK Parti, Suriye’de çok ciddi bir başarısızlıkla sonuçlanacak. Bu gelişmeleri de önümüzdeki günlerde bu gelişmeleri takip edeceğiz. Bu başarısızlıklardan pay almamak için bir erken seçim kararı alındı. Orada gerçekleşen olaylarla ilgili kendini bir bakıma kendilerince biz yine seçim kazanırız. Ve en azından bununla ilgili bir olumsuzluk yaşamayız diye erken seçim kararı alındı. Ekonomik olarak bir ülkede eğer tek başına 16 yıldır iktidar olan bir hükümet yada hükümetler ekonomik olarak bir istikrar sağlayamamış ise, bundan kurtuluşu tekrar milletin iradesi olarak gösteriyorsa, burada sosyolojik ve siyasal olarak bir saçmalık var. Bugün ülkenin bu halde olmasının sebebi kim? Ak parti hükümeti. Erken seçim kararı alabilmek için. Muhalefet partisi ısrarla iktidarın bu ülkeyi yönetemediğini, yönetemediği için de halka tekrar bu konuda başvurulacağını beyan etmesi lazım. Vurgulaması lazım. İktidarı sıkıştırması lazım. Burada teknik bir durum var. Sözde Devlet Bahçeli’nin söylemesiyle devlet söylemiş gibi bir algı oluşturuldu. Bugünde sayın cumhurbaşkanı yaptığı görüşmede MHP’nin çok ısrarlı ve ciddi bir talebi varmış ta Ak parti bunu onaylamış ve erken seçim kararı almış. Bu siyaseten bocalamadır” 

TBMM meclis içtüzüğüne de değinen Yargucı, “24 Haziran erkenden de erken bir seçim takvimi oldu. Bununla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinin hızlı bir şekilde iç tüzük maddeleri ile ilgili uyum maddeleri ile ilgili bir çalışma belirlemesi, çok hızlı bir şekilde bu maddeleri geçirip, bu şekli ile 24 Haziran’a yetiştirmesi şart. İyi parti durumu var. İYİ Parti seçime girip girmemesi ile ilgili bir henüz hukukçuların bir görüş birliği yok ama en azından Meral Akşener bir açıklama yaptı. Ben gerekirse 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayıyım diye. Net bir tavır ortaya koydu. Saadet partisi durumu var. HDP, Demokrat Parti durumu var. İttifaklar önündeki engeller kaldırıldı. Seçim pusulaları ile ilgili bütün yasal düzenlemeler yapıldı. Bu konuda sıkıntı yok ama erken seçim olabilmesi için seçimden en az bir yıl öncesinde bu tür uyum ve iç tüzük maddeleri değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemi ile ilgili yeni bir sistemi sisteme geçiriyoruz. 16 Nisan referandumuyla bu kabul edilmiş oldu. Fakat ne hikmettir ki her türlü kanunla ilgili yada kanun hükmünde kararname ile ilgili gece yarılarında torba kanunları çıkarta bilen AK Parti, iç tüzük ve uyum maddeleri ile ilgili herhangi bir çalışma yapmadı. Bu konuyla ilgili takvimin sekteye uğrayacağını düşünmüyorum ben. Hızlıca yapılabilir bu. Haziran direniş ayıdır. Haramilerin saltanatını yıkmaya geliyoruz.”şekinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha