"Devletimiz güçlü ve büyüktür"

Son dönemlerde ülke olarak yaşadığımız afetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan  Aydın; “Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin, öyle afetler yaşanıyor ki insanoğlu olarak siz ne kadar tedbir alırsanız alın afetin büyüklüğü karşısında istediğiniz neticeyi  almada güçlük çekebiliyorsunuz.  Bu sadece Türkiye'ye mahsus değil,  dünyada birçok ülkede böyle felaketler oluyor. Elbette maddi kayıplar telafi edilir, zira devletimiz büyük ve güçlüdür. Bu kötü günleri en kısa sürede geride bırakacağız. Bartın'da, Kastamonu'da özellikle Orta Karadeniz bölgesinde ciddi bir sel felaketi yaşadık. Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki çok üzücü görüntülere hepimiz şahit olduk.  Asıl acı olan yaşanan bu felaketler üzerinden siyaset devşirmeye kalkışmaktır. Bu olayları fırsata dönüştürmeye kalkışanları gördük. Bu tür olaylarda, acılarda, felaketlerde doğru olan bu ülkenin bütün unsurlarının; siyasi partilerin, STK'ların ve bütün vatandaşlarımızın el birliği ve  güç birliği ile bu felaketin yaralarını sarmak,  acıları dindirmeye çalışmaktır. Bu kapsamda bölgeye Adıyaman'dan da 2.5 Milyon liralık nakdi yardım gitti. 5 tır yardım malzemesi gönderildi. Bu zamanlar yardımlaşma ve dayanışma zamanıdır. Bir kez daha sizlerin vasıtasıyla hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.” diye konuştu.

"Milletimiz ile birlikte yol yürüyoruz"

AK Parti olarak hiçbir zaman seçim odaklı çalışmadıklarını vurgulayan Aydın,  “AK Parti olarak biz hep şunu ifade ettik; seçimden seçime değil biz her daim milletin ta kendisiyiz milletin partisiyiz ve milletle beraber yol yürüyoruz.  İster seçim olsun, ister olmasın. Son bir buçuk yıldır pandeminin etkisiyle belki vatandaşlarımızın birbiri arasında olduğu gibi aramıza biraz mesafe girdi.  Biraz daha dikkatli olmaya gayret ettik. Bunu vatandaşımızı da kendimizi de üzmemek adına yaptık. Rakamların normalleşmeye doğru gitmesiyle birlikte, özellikle Ramazan ayından itibaren hep sahada olduk,  ondan evvel de zaten hep sahadaydık. Ben yirmi yıldır sahalardayım. Biz sahada oldukça,  vatandaşlarımızla  hemhal oldukça, dertleştikçe, beraber oldukça çok büyük feyiz alıyoruz.” dedi.

"Milletimiz en büyük dayanağımızdır"

Başkan Aydın, “hiçbir zaman kendi şahsımla ilgili görev hırsım olmadı. Ben görev istenmez görev verilir düsturuyla bugünlere kadar geldim. Allah’a sığınıp, milletimizle, vatandaşlarımızla yol yürümek en büyük şiarım oldu. Bu yolda da en büyük dayanağımız yine milletimiz oldu.  Siyaseti hiçbir zaman şahsi ikbal için düşünmedim” şeklinde konuştu.

"Tütünü konusunda algı operasyonları yapmaya kalkıştılar"

Tütün konusunda son dönemlerde yaşanan gelişmelere de değinen AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Aydın şunları söyledi ; “Tütün konusu gerek ilimiz,  gerekse de bölgemizin bir gerçeği. Biz bu konuyu hiçbir zaman siyasete malzeme yapmadan üreticimizin lehine olabilecek düzenlemeleri nasıl yaparız, nasıl üretimi bunun üzerinden arttırırız’ bu konularda çözüm arayışlarına gittik ve çalışmalar yaptık. Şimdi birçok konuda olduğu gibi maalesef tütün konusunda da belli bir kesim tarafından algı operasyonları yürütüldü.  Burada bir manipülasyon vardı. Yani olgu ile algı birbirinden çok farklı. Bir defa şu soru çok önemli; Tütünüme dokunma! Tütüne kim dokundu, kim de tütünü hak ettiği yere kavuşturdu? Siyasi hayatım ve AK Parti iktidarları döneminde Adıyaman’ın temel meselelerini çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çalışmalar arasında tütün çok önemli bir yer tuttu ve çok ciddi bir mücadele verdim. Tütünle ilgili zaman geldi o tütün kartelleriyle çok ciddi şekilde karşı karşıya kaldım. Algılarla, dezenformasyonlarla, buradaki gayretleri, çabaları gözlerden saklamaya çalışanlar oldu. Yine kendi grubumda Adıyaman’ın sesi olmak ve tütün üreticilerimizin mağduriyetlerini gidermek için çok ciddi mücadeleler verdim . Ve bu mücadelelerin neticesinde üreticilerimizin lehine düzenlemeler yapıldı ve sonuçlar alındı. Kooperatifler üzerinden tütünü yasal hale getirdik. Kooperatiflerin kurulma aşamasında ciddi destekler veriyoruz. ÖTV oranını %40 seviyelerine kadar indirdik. Tütün üretici sayısı 2011 yılında 2.111 iken bu sayısı 2020 yılında 7000 bin seviyelerine ulaştı. Üretilen tütün miktarı yine aynı şekilde arttı. Pandemi nedeniyle kooperatiflerin kurulma aşamasında yaşanan sorunlar nedeniyle son olarak TBMM'de kanun teklifi vererek bu konuda altı aylık bir ertelemeye gittik. Gerçek üreticiler ile ilgili olarak her türlü çalışmayı yaptık, yapmaya da devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

"AK Parti döneminde Adıyaman'ımıza önemli eserler kazandırdık, kazandırmaya devam edeceğiz"

AK Parti iktidarları döneminde Adıyaman’a çok önemli ve büyük eserler kazandırdıklarını söyleyen Aydın, bu çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
ydın; “Hızlı tren ile ilgili olarak Gölbaşı’ndan Adıyaman’a, Adıyaman’dan Kâhta’ya yaklaşık 100 km bir hat. Bizim kara tren bile hayalimiz yoktu. Çünkü demir yolumuz yok, rayımız yok ve bunu kendimize dert edindik. Yani biz bunu kısa vadede hemen yaparız demiyoruz. Bu önce bir planlama işidir. Planlamasını bitirdik. Sonrası projeydi. Şu an bu proje yapılıyor ve inşallah bu çok büyük bir proje olacak. Elbette bugünden yarına yapmak kolay değil. Bu bir hedeftir. Biz büyük ölçekte hedefler ortaya koyduk.
Adıyaman’ın en önemli ve büyük problemi olarak görülen ve Genel Başkanımız ve o dönem Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ilimizi ziyaretinde vatandaşlarımız tarafından da talep edilen Nissibi köprüsünü ilimize kazandırdık. Köprü yapımı ile ilgili süreçte neler yaşandığını en iyi bilenlerdim. Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsünü hizmete sunduk ve bağlantı yollarını hızlı bir şekilde tamamlama gayreti içerisindeyiz.
Adıyaman-Kahta yolu, Adıyaman Gölbaşı yolu, Adıyaman Ş.Urfa yolu ve Adıyaman G.Antep yolları tamamlandı. Kısa bölümlerde kalan çalışmaları da hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Adıyaman'ın ilçeleri ile ilgili olarak yapılan duble yollardan sonra bu yetmez dedik. Bu yolları BSK’ya dönüştürüyoruz, yani sıcak asfalta dönüştürüyoruz.
Adıyaman Atatürk Bulvarında Karayolları ve Adıyaman Belediyesi tarafından yenileme çalışması başlatıldı. Altınşehir bölgesine, şehrin batı girişine, muazzam bir köprülü kavşağı hizmete aldık. İlimizin doğu girişine de Hastane ve Otogarın olduğu bölgeye de köprülü kavşak yapılması için ihalesi yapıldı, kısa sürede yapım işi başlayacak.
Adıyaman Millet Bahçesi ile ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Şehrin girişi bu proje ile daha güzel olacak. Beşpınar vadisinde Adıyaman Özel idaremiz çok güzel bir çalışmaya imza attı. Vatandaşlarımız burada adeta nefes alıyor. 400 yataklı hastane hemen yanında 300 yataklı dev bir sağlık tesisinin inşası devam ediyor. Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Sincik-Kâhta arası daha önce genişletme çalışması yapılmıştı. Cendere Köprüsü ile Sincik arası, şimdi Cendere köprüsü ile Kahta arası yeni bir yol yapılıyor. Onun da sözleşmesi imzalandı.
İlimizde Gençlik Spor alanında ciddi çalışmalar yaptık. Sporcu sayımız ve spor tesis saygılarımızı artırmaya devam ediyoruz. Eski Kapalı spor salonu yanında çok ciddi bir tesisi bitirdik ve burası Tam bir sporcu fabrikası gibi olacak. Kulüp sayımız arttı. Yurt sayımız arttı. Adıyaman Belediyesi bir gençlik merkezi yapıyor, inşallah bizlerde bu sayıyı üç'e çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Adıyaman 1954 spor ve Kahta02 spor kulüplerine yeni tesisler kazandırmak için çalışma yürütüyoruz. Adıyaman 1954 spor kulübüne Beşpınar vadisi içerisinde çok yüksek standartlarda yapılan spor tesislerini Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze devir etmek suretiyle Adıyaman Spor 1954 kulübüne ciddi bir tesisi kazandırmış olacağız. Kahta 02 spor kulübüne daha önce FETÖ terör örgütü tarafından kullanılan yurdu Özel idaremize devir etmek suretiyle Kahta02 sporumuzun da tesis sorununu çözdük.  Özetle şunu söyleyebilirim ki söz konusu Adıyaman ise kapımız da gönlümüz de herkese açıktır” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha