Ülkenin gerçek gündeminin, ekonomi, işsizlik, aş ve ekmek olduğunu ifade eden Fatma Ulubey, yaptığı açıklamada, "Neler oluyor, nereye gidiyoruz?diye sordu.

"Nereye dediysem aya gitme muhabbeti değil elbette" diyen Ulubey, şunları kaydetti:

"Elektrik ,doğal gaz faturaları can yakınca Karadeniz'de doğalgaz bulduk, aya gideceğiz müjdesi de vatandaşın ilgisini çekmedi,çekmiyor! Bu arada NASA 2024'te Ay'a ilk kadın astronotu göndermeyi planlıyor! Bizim ülke gündemimizde ise; son zamanlarda, Kanal İstanbul, Möntrö, 128 milyar dolar, Amiraller, İnsan kaçakçılığı vs. Montrö ile kuruluş ve kurtuluş değerlerimizin tartışmaya açılması karşısında halkın haklı tepkileri ve sonrasında geri adım atıldı.

Gelelim amiraller meselesine, ülkesine hizmet etmiş, Atatürkçü, vatansever insanların yayınladıkları bildiri üzerine ve üstelik emekli iken darbe yapma söylentileri halka pek inandırıcı gelmedi. Bir parantez açıyorum (Her türlü darbeye yani askeri darbeye de sivil darbeye de karşı olduğumuzu her zaman her yerde söyledik.)

Darbe demişken, FETÖ 'yü besleyerek ülkenin başına bela edenler, askeri okulların sınav sorularının çalınmasına ve FETÖ müritlerine dağıtılmasına yıllarca sessiz kalanlar, bir yere yerleşmek için FETÖ''yü referans gösterenler, cemaat müridlerini  askeri okullara sızmasını engelleyemeyenler  şimdi ülkesinin vatanseverlerini darbeciliklikle mi suçluyor?Ve sonuç olarak 15 Temmuz 2016'daki FETÖ hain darbe girişimini  Atatürkçü subaylar ve duyarlı halkımız bertaraf etmedi mi?Bu gerçek asla  göz ardı edilmemelidir.

Ergenekonu hatırlayın kendisine zırhlı araç tahsis edilen Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla ülkede eş zamanlı operasyonlar gerçekleşiyordu. Sabahın erken saatinde kapılar çalınıyor, insanlar apar topar evlerinden alınıyordu. Ülkesine yıllarca hizmet etmiş üst düzey kişiler bir terör damgası yiyordu. Üstelik tutuklananların ortak özelliklerine baktığımız zaman hepsi Atatürkçü, laik ve muhalifti. Ben o dönemde, "Ergenokon  dalgası vurdukça vuracak, kaybeden Türkiye olacak" diye başlık atmıştım. Biz yapılan haksızlığı o günde haykırmıştık ve bugün de yapılan yanlışları, haksızlıkları anlatıyoruz. Bunu  haklı çıktık anlamında demiyorum."

"128 milyar dolar nerede?"

Ulubey, ülkenin gerçek gündeminin, ekonomi, işsizlik, aş ve ekmek olduğunun altını çizdi.

Milyonlarca insan nasıl ayakta kalırım diye geçim sıkıntısı yaşarken ana muhalefet haklı olarak  "128 milyar dolar nerede" sorusunu ısrarla sorduğunu vurgulayan Ulubey, AK Parti belediyelerinde son günlerde yaşanan bir skandalı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sn. Veli Ağbaba'nın ortaya çıkardığını aktardı.

"Ülkemizde her alanda olduğu gibi gelir dağılımındaki eşitsizlik ve adaletsizlik giderek derinleşiyor"

"Meğer çevreye duyarlı vatandaş yetiştirmenin altında neler yatıyormuş neler" diyen Ulubey, şu ifadelere yer verdi:

"Malatya Yeşilyurt'ta yaşanan olay, AK Parti’li belediyeler eliyle yurt dışına kaçarak toplu ilticada bulunan kişiler. Hatta CHP bu konu araştırılsın diye bir önerge verdi. Sn. Ağbaba, “İnsan kaçakçılığı AK Parti’li belediyeler eliyle tüm Türkiye’ye yayılmış durumda” dedi. Bu ciddi bir iddia  ve üzerinde durulması gereken bir konu. Bu yaşananlardan bir acı ülke gerçeği ortaya çıkıyor. İnsanlar umudu başka ülkelere gitmekte arıyor. Ve bunu  ülkeyi iyi yönettiğini iddia eden bir partinin belediyeleri eliyle yapıldığı iddia ediliyor ki, bu durum daha da vahim! Ülkemizde her alanda olduğu gibi gelir dağılımındaki eşitsizlik ve adaletsizlik giderek derinleşiyor. Halk vergi yükü altında eziliyor. Eşitsizliğin bir çok nedenlerinin başında yolsuzluk işsizlik, adam kayırma, kayıt dışı ekonomi, enflasyon ve buna benzer faktörlerle birlikte vergi, sosyal güvenlik ve tarım  gibi alanlarda izlenen yanlış politikalar da gelir dağılımında adaletsizliği derinleştirmiştir."

"Vaka sayısı 55 bin 802, vefat sayısı 318 can bir günde"

Ulubey, OECD ülkeleri arasında Türkiye'nin gelir dağılımı adaletsizliğinde ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekerek, "Ülkemizdeki çarpıklık her alanda olduğu gibi korona ile mücadelede de kendini hissettiriyor. Bu sürecin iyi yönetilmediği gün gibi ortadadır. Cumhur İttifakı partilerinin  kalabalık ya da leba leb kongreleri ile birlikte vaka sayısı tırmandı.Önlemlerin gevşetilmesi ile kurallara uymama gibi pervasızlık yaşanıyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da  sorumluluk alan yok. 18 Nisan Kovid -19 Hasta Tablosu: Vaka sayısı 55. 802, vefat sayısı 318 can bir günde. İşin ciddiyeti hala anlaşılmış değil."dedi.

"Neler oluyor, nerelere gidiyoruz"

Fatma Ulubey,sözlerini şöyle tamamladı:

 "Suni gündemlerle değil,  ülkenin gerçek gündemine dönülmelidir.  Bakın halk çok zor durumda. Bir taraftan sevdiklerini kaybediyor, canıyla cebeleşiyor, diğer taraftan ekonomik sıkıntı! Konu başlığımdaki soruyu yineliyorum; neler oluyor,nereye gidiyoruz?Okurun notu: Neler olduğunu biliyoruz da, nereye gittiğimizi bilmiyoruz!"

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha