Gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin konuşan Fatma Ulubey, şunları kaydetti:

CHP'nin okları aydınlatacak karanlıkları. Adım adım iktidara yürüyoruz.

CHP Adıyaman Milletvekilimizle, il ilçe Örgütlerimiz,Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclis Üyemizle, Gençlik Kollarımızla birlikte sorunları yerinde tespit için Köy muhtarlarımızı ve halkımızı dinledik.

Halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda yaptığımız çalışmada köylerimizin birçok sorunu olduğunu gördük. Ne yazık ki bu sorunları çözecek muhatap bulamadıklarında yakındılar.

Azaplı-Bağlarbaşı-Yeşilova-Çağlayancerit grup yolunu birbirine bağlayan yolun yapılması, sulama kanalların yapılması, üretimin ve üreticinin desteklenmesi talebi var.

Çiftçilerimiz zor günler geçirdiklerini ifade ederek sattıkları ürünler, emeklerinin karşılığını çıkarmadığını ifade ediyorlar. Bir çok üretici borçlarını, beslediği büyükbaş hayvanla, traktörlerini satarak ya da arazisini satarak bankaya olan borcunu ödüyor.

Köylerimize yapılması gereken hizmetler, onların talepleri üst üste birikmiş durumda. Örneğin Hacılar köyümüzde yaşayan vatandaşlarımız içme suyu için ödedikleri elektrik bedellerinin fahiş olması nedeniyle mağdur. Bozuk yolların yapılmaması da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Taşımalı eğitimin de aksamasına sebep olan ulaşım sorunun ivedilikle çözülmesi ve Erkenek grup suyu projesine dahil olma talepleri var. İnternet çekmediği için öğrenciler EBA'ya ulaşamıyor.

Üreticilerimiz yüksek girdi fiyatlarından ve ürettiğini satacak pazar bulamamaktan yakınıyor. Tarım girdilerinin pahalı olduğundan, gübre ve hayvan yeminin pahalı , mozota,benzine yapılan zamlardan çok çaresizliklerini anlatıyorlar. Bu sorunlar tüm köylülerimizin ortak sorunu. Eğer topraklarımız işlensin diyorsak ,şehire göçü azaltmak istiyorsak çiftçilerimizi güçlendirmeliyiz, tarımı desteklemeliyiz. Buradan yetkililere duyuruyoruz.

Saha çalışanlarımızda Savran Köyümüzde yine ciddi bir sorunla karşılaştık. Çetintepe barajı ile Savran halkının mağduriyetini köy halkı anlattı.

Baraj sahasında kalan köy halkı herhangi bir hizmet alamadığını , baraj tamamlama aşamasına gelmesine rağmen Kamulaştırma ve iskanla ilgili belirsizliğin devam ediyor olması köy halkını üzüyor. Yetkililerin bu belirsizliği ortadan kaldırması gerekiyor.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz; işsizlikten, geleceğe dair umutlarını yitirdiklerine tanık olduk. 2 üniversite okuduğunu söyleyen bir gencimiz bırakın kamuya, özel sektörde iş bulamaz hale geldiğine şahit olduk. Gençlerimiz köyde hayat şartlarının zorlaştığını tarımın önemini yitirdiğini ifade ederek gelir gider dengesinin bozulduğunu söylediler . Artık gençlerimiz ekmeklerini umutlarını yurt dışına gidip çalışıp ailelerine destek olma gayretindeler.

Bayramlaşma ziyareti kapsamında Gölbaşı ilçemize bağlı köylerimizi ziyaret ettik. Bir dokunduk, bin ah işittik. İktidar ve yereldeki iktidar sahipleri köylümüzü sahipsiz bırakmış . Sorunları çözüme kavuşmamıştır. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak köylü vatandaşımıza işsiz gencimize şunun sözünü veriyoruz. Halkın iktidarında herkes rahat bir nefes alacak. Köylümüz ürettiğini satacak, gencimiz iş sahibi olacak. Herkes emeğinin karşılığını alacak.

Saha çalışmalarımıza güç katan CHP Adıyaman Milletvekilimiz Sn. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman CHP il Başkanımız Burak Binzet, CHP Adıyaman İl Başkan Yardımcımız Nusret Söylemez, CHP Gölbaşı ilçe başkanımız Emine Köseler, Gölbaşı Belediye Başkanımız İskender Yıldırım , Köy muhtarlarımızla güçlü bir iletişim içinde olan CHP il Genel Meclis üyemiz Nevzat Kozak, bir önceki CHP Merkez ilçe Başkanımız Hanifi Çavuş, CHP Adıyaman Gençlik Kolları Başkanımız Şeyhmus Ocak' a teşekkürler. Daha çok halkla buluşmalıyız.

Editör: Adıyaman Haber