Adıyaman'da tütün ticareti yapan Halit Arslan, Ahmet Alagöz ve Mustafa Yılmaz’dan oluşan heyet Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Halit Arslan, “AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın Bey tütün konusunda bizleri yalnız bırakmadı kendilerine hem teşekkür etmek hem de gelinen noktada bu konuda ne yapabiliriz konuşmak için arkadaşlarımız ile birlikte kendilerini TBMM'de ziyaret ettik. Ahmet bey tütün konusunda ilk önergeyi vererek yasak olan tütünü serbest hale getirdiler kendilerine burada teşekkürlerimizi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

Ahmet Alagöz ise “Ahmet Bey'in verdiği mücadelede bizlerde kendisini ziyaret ederek desteklerimizi ilettik. Bizim için önemli konulardan bir tanesi ÖTV oranının yüksek olması idi sağ olsun vekillerimiz başta Ahmet Bey olmak üzere bu oranı yüzde 40 civarına kadar indirdiler.” dedi.

Mustafa Yılmaz da "Tütün konusu bizim için önemli bir ekonomik girdi ve bu konuda kooperatifleşme yolu ile bu ürün serbest hale getirildi. Tabi bu geçiş sürecinde eksiklerimiz oldu sağolsun Ahmet Bey başta olmak üzere Yakup Bey ve diğer milletvekillerimiz ceza maddesi ile ilgili gerekli ertelemeleri sağladılar inşallah bizlerde süratle bu süreci tamamlamak için kendilerine de destek olacağız.” şeklinde konuştu.

“Yasak olan tütünü AK Parti iktidarı olarak biz serbest hale getirdik”

Tütün konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette gelinen nokta hakkında heyete bilgi veren AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın, "Tütün memleketimiz için önemli bir ekonomik girdisi, çiftçimizin el emeği, göz nuru ve bu anlamda da yöresel gerçeklikleri de dikkate alarak çözüm önerileri geliştiriyoruz.” dedi.

Milletvekili Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tütün konusu bizim kırmızı çizgimizdir ve bu işte bugüne kadar âdeta gençliğini feda eden bir arkadaşınız olarak söylüyorum, tütünün serencamını çok iyi bilen, geldiği noktadan bugünkü duruma kadar çok iyi tahlil eden ve bunda da az buçuk katkısı olan bir arkadaşınızım. Yasak olan tütünü AK Parti iktidarı olarak biz serbest hale getirdik. ÖTV oranından düşüşü sağlayan bizim iktidarımızdır. Sigarada yerlilik oranını sağolsun Cumhurbaşkanımızın desteği ile yüzde 30’a çıkardık. Tütünü tüm paydaşların önerisi ile kooperatifleşme üzerinden yasal hale getirmek bize nasip oldu. Kooperatif kurulma sürecinde de üreticimizin yanında olmaya devam ediyor ve gerekli destekleri veriyoruz. Gazi Meclisimizde sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duydum. Tüm paydaşlar ile birlikte tütün konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha