CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere,Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından açıklanan 2019 yılı Yatırım Programı’nda Adıyaman’a yapılan yatırımlar arasındaki “Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi’nin” yapımı yılan hikâyesine döndüğünü belirtti.

-“UZATILAN BİTİŞ TARİHLERİYLE KÜLTÜR TURİZMİ YAPAMAYIZ”

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere “Bu yılan hikâyesini çözeceğiz. Müzenin kaynaklarının nereye harcandığını da öğreneceğiz. Adıyaman gibi oldukça önemli bir kültür mirası merkezinin müzesi 1982 yılından kalma, pek çok eserin müze deposunda beklediğini sergilenemediğini biliyoruz. Bu durumda açılışı ertelenen, ilerlemeyen yatırımlarla kültür turizmi yapmamız imkânsız” diye konuştu.

-"İNŞAAT İLERLEMİYOR AMA ÖDENEK ARTIRILDI"

Geçtiğimiz yılın yatırım programında 2021’de biteceği belirtilen Tutrede,"Projenin ödeneği 50 milyon TL iken, bu yılın yatırım programı’nda bitiş tarihi 2022’ye uzatıldı, toplam ödenek ise 75 milyon TL’ye yükseldi. İnşaat için geçtiğimiz yılın ayrılan ödeneğinin dahi harcanmadığı
 2019 yılı Yatırım Programı’nda görülürken, projenin toplam maliyetinin artırılma nedeni ise bilinmiyor. Projeyi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yürütüyor. Adıyaman’da geçtiğimiz yılın yatırım programına dahil olan turizm alanındaki yatırım sayısı 3 iken, bu yıl bu rakam bire düşürüldü. Adıyaman için 2018 yılı yatırımları toplamı 288.701 milyon olarak belirlenmişti, bu rakam 2019 yılı bütçesinde 176.674 milyona düşürüldü."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha