Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere,kütüphanelerin bir toplumun değişip dönüşebilmesi için gerekli bilgiyi biriktiren, doğru bilgiye erişimi sağlamanın en kritik yollarından biri olduğunu belirterek, “Bu yıl “Değişen Toplum, Dönüşen Kütüphaneler” temasıyla kutlanan Kütüphane Haftası’nı tebrik eder, gelecek için bir tuğla olmasını temenni ederim."dedi.

Tutdere, Adıyaman’daki kütüphanelerin değişim ve gelişimine baktıklarında gerileme olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Şehrimizde, 2000’lerin başında 15 olan kütüphane sayısı, 2005 itibariyle 12’ye düşürüldü. Türkiye genelinde, kütüphanelerin tek tük dahi olsa sayılarının artarken, Adıyaman’da gerileme yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Adıyamanımızın her ilçesinde en az bir tane olduğu belirtilen kütüphanelerimiz, maalesef sadece bir istatistikten ibarettir. Yine TÜİK verilerine göre, 2013’te 300 bini aşan Halk Kütüphanelerini ziyaret eden kişi sayısı bugün 200 binlere geriledi. Kitap sayımızda ise azalma mevcut. 

-"KÜTÜPHANE, BİNASINDAN BİR DÜKKANA TAŞINDI"

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi’nin 3 yıl içinde yenileneceği sözünün verildiğini anımsatan Tutdere, “2017 yılında eskidiği gerekçesiyle bir dükkana taşınan fakat bu sözün üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen herhangi bir ilerleme yaşanmadığını görüyoruz. Bina atıl bir halde bekliyor. 2 yıl önce eski dahi olsa kendisine ait bir binaya sahip olan İl Halk Kütüphanesinin dükkandan bozma bir yere taşınmış olması, bugün kütüphane alanında dönüşemediğimizi ortaya koymaktadır. Bizim niyetimiz bu iki fotoğraf arasındaki zihniyet farkını geleceğimiz için değiştirmek; kenara itilmiş, atıl kalmış, sözü verilen ama hayata geçirilmeyen, bizi ilerletecek unsurlara öncelik vermektir" dedi.

Tutdere, önümüzdeki yıl, bu haftayı, yeni kütüphane binamızda kutlamayı temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha